Tinerii Basarabiei apara Gradina Maicii Domnului

"In Basarabia, ca si in Tara Mama, in scoli, licee, gradinite, in biblioteci, in primarii, la fantini, la intersectii mari, pe drum de tara sau pe camp – este ridicata Sfanta Cruce!”
Miscarea Tinerilor Europeni din Moldova, ASCOR – Basarabia si Organizatia Studentilor Basarabeni – Timisoara si Bucuresti considera ca indiferent de granitele care ne despart, noi romanii, oriunde ne-am afla, niciodata nu am fost despartiti spiritual.

28 noiembrie 2006,
Chisinau

MISCAREA TINERILOR EUROPENI DIN MOLDOVA SUSTINE PASTRAREA ICOANELOR SI A SFINTEI CRUCI IN SCOLILE SI LICEELE DIN ROMANIA

Miscarea Tinerilor Europeni din Moldova isi exprima regretul ca o asociatie din Chisinau sprijina petitia de scoatere a simbolurilor crestinesti din scolile din Romania. Pe aceasta cale, dorim sa aducem la cunostinta romanilor din Tara si de pretutindeni ca organizatia Hyde Park nu reprezinta opinia publica din Basarabia.

Sintem un grup de tineri care am vizitat in ultimii ani toate regiunile Basarabiei. Am conlucrat cu profesori, primari, consilieri locali, preoti, parinti si bunici; de aceea, putem preciza in cunostinta de cauza ca in Basarabia, ca si in Tara Mama, in scoli, licee, gradinite, in biblioteci, in primarii, la fantini, la intersectii mari, pe drum de tara sau pe camp – este ridicata Sfanta Cruce!

Constatam de cativa ani prezenta printre noi, tinerii basarabeni, a unor “prea-liberi”, “prea-romani”, “prea-moderni” si din fericire prea-putini indivizi care promoveaza tot felul de importuri total diferite de firea noastra romaneasca. In mod paradoxal, tot ei sunt “suferinzii cei mari” ai romanilor neuniti inca si “luptatorii” cei mai inversunati pro unire.

Miscarea Tinerilor Europeni din Moldova considera ca indiferent de granitele care ne despart, noi romanii, oriunde ne-am afla, niciodata nu am fost despartiti spiritual. Caderea granitelor dintre Tara si teritoriile romanesti se va produce atunci cand fiecare dintre noi, in fiecare zi, va realiza cate ceva pentru Romania!

Hyde Park cu atat “curaj.net” cat are, nu a indraznit sa ceara scoaterea simbolurilor romanesti din scolile din Basarabia, pentru ca s-ar fi bucurat de un “succes” similar cu cel de sustinere a paradei Gay la Chisinau, care niciodata nu a fost autorizata, la fel.

Ne exprimam regretul ca de multe ori opinia publica din Romania este alimentata cu informatii despre actiuni si activisti de peste Prut care se pretind patrioti, dar ca sustinatori infocati ai ateilor extremisti, in fapt, actioneaza ca distrugatori de tara si de neam. Aceasta in timp ce, astazi, in Basarabia vacantele deosebite pentru tineri sunt pelerinajele la Sfintele Manastiri din Romania.

Ca neam crestin de la bun inceput, noi stim ca Sfinta Cruce nu este un “simbol religios” oarecare – caci zice Sfintul Ioan Gura de Aur – „Hristos este rastignit pe Cruce pentru ca sa sfinteasca si lemnul prin care am fost blestemati (pomul cunostintei binelui si raului) si pe toate sa le binecuvinteze: pe cele ceresti, care se arata prin partea de sus a stilpului Crucii; pe cele de sub pamant, care se arata prin partea de jos; si marginile pamantului, Rasaritul si Apusul, care se arata prin bratele Crucii. Si Hristos isi intinde mainile, ca sa imbratiseze si sa adune la Sine pe fiii lui Dumnezeu cei risipiti.”

A vrea sa ascunzi Sfinta Cruce nu este altceva decat o noua prigoana impotriva lui Hristos si a crestinilor – la fel de agresiva ca in urma cu cateva decenii in timpul dictaturii comuniste.

Miscarea Tinerilor Europeni din Basarabia, transmite sentimente de fratie si sprijin romanilor care contesta decizia Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii si considera ca unitatea noastra va fi solutia perfecta in calea tuturor ”libertatilor” agresive si nefiresti neamului romanesc.

ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU!

Didina Solomon
Miscarea Tinerilor Europeni din Moldova

ORGANIZATIA STUDENTILOR BASARABENI TIMISOARA SUSTINE TOTAL PETITIA SALVATI ICOANELE

Prin prezentul comunicat Organizatia Studentilor Basarabeni din Timisoara aduce la cunostinta publicului larg sustinerea sa totala si neconditionata fata de demersul asociatiei CIVIC MEDIA de a combate petitia depusa de mai multe organizatii civice privind retragerea simbolurilor religioase din unitatile publice de invatamant.

In acelasi timp, OSB isi confirma un fapt stiut deja de mai multi studenti basarabeni aflati la studii in R. Moldova si Romania:
Ca organizatia HYDE PARK nu reprezinta interesele studentilor basarabeni din Romania sau din R. Moldova si nu este reprezentativa decat pentru o mana de rataciti care se mai lasa din naivitate manipulati de fratii Brega si obscura lor organizatie – publicatie.

Organizatia Studentilor Basarabeni din Timisoara este cea mai veche organizatie a studentilor basarabeni din Romania care activeaza si in prezent, avand la activ numeroase proiecte de anvergura si reprezentative pentru studentii basarabeni din Romania: Festivalul Zilele Basarabiei (cu 6 editii), Scoala de Vara a Tinerilor Basarabeni (1 editie) si alte proiecte locale si nationale.

In aceasta postura, OSB s-a consultat cu ceilalti parteneri ai sai – organizatii studentesti, organizatii civice, finantatori si institutiile publice cu care colaboreza si a ajuns la concluzia ca organizatia Hyde Park este un factor destabilizator si derutant pentru interesele romanilor in general si ale studentilor basarabeni in particular. Agitatia produsa de aceasta in jurul unor subiecte sensibile pentru romanii de pretutindeni cum ar fi problematica cetateniei in special nu are ca scop decat captarea atentiei publice in jurul unor indivizi lipsiti de importanta si integritate atat ca organizatie cat si ca oameni in general.

De aceea transmitem acest apel catre toti cei care ne-ar putea impartasi punctul de vedere: ONG-uri, institutii media, institutii publice si persoane fizice. In cazul in care ne impartasiti punctul de vedere va rugam sa transmiteti mai departe acest apel sau sa elaborati voi insiva puncte de vedere in legatura cu acest subiect.

Organizatia Studentilor Basarabeni Timisoara

ASOCIATIA STUDENTLOR CRESTINI ORTODOCSI ROMANI DIN REPUBLICA MOLDOVA

APEL – PETITIA SALVATI ICOANELE

Prin prezentul comunicat Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani din Republica Moldova aduce la cunostinta opiniei publice sustinerea sa totala si neconditionata fata de demersul asociatiei CIVIC MEDIA de a combate petitia depusa de mai multe organizatii civice romanesti privind retragerea simbolurilor religioase din unitatile publice de invatamant.

In acelasi timp, Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani din Republica Moldova, isi exprima dezacordul cu actiunile HYDE PARK .

Organizatia HYDE PARK nu este o organizatie relevanta nici din Romania, nici din Moldova, care ar exprima interesul real al natiunii noastre, actionand in numele unui numar mic de oameni, care urmaresc a distruge valorile morale si crestinesti ale neamului, facand speculatie pe seama sentimentului national. De asemenea fratii Brega si obscura lor organizatie, manipuleaza opinia publica prin toate mijloacele de informare, observandu-se sustinerea masiva pe care o au din umbra, astfel, acest grup subversiv actioneaza pentru a dezbina societatea romaneasca si de a compromite adevarata dimensiune a sentimentului national.

Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani din Republica Moldova este organizatia care are menirea de a pastra intacte valorile si traditiile mostenite de la strabuni si de a transmite mai departe flacara ortodoxiei.

In aceasta postura, Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani din Republica Moldova regreta si condamna actiunile organizatiei Hyde Park, si ale altor grupuri, care promoveaza ideea scoaterii din scoli a simbolurilor crestine si servesc ca factor destabilizator si derutant pentru intersele tuturor romanilor.
Facem apel catre toti cei care sunt de buna credinta si aparatori ai traditiei crestine de a retransmite mesajul exprimat aici pentru dainuirea neamului romanesc.

Cu stima,
Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani din Republica Moldova
ascor_basarabia@ yahoo.com
www.ascor.org.md
+373 79774481

Salagor Cezar, presedinte ASCOR Basarabia

Organizatia Studentilor Basarabeni din Bucuresti solidara cu demersul asociatiei CIVIC MEDIA

29 noiembrie 2006

COMUNICAT REFERITOR LA PETITIA SALVATI ICOANELE

Prin prezentul comunicat Organizatia Studentilor Basarabeni din Bucuresti se declara solidara cu demersul asociatiei CIVIC MEDIA de a combate petitia depusa de mai multe organizatii privind retragerea simbolurilor religioase din unitatile publice de invatamant si se alatura ORGANIZATIEI STUDENTILOR BASARABENI din TIMISOARA si ASOCIATIEI STUDENTILOR CRESTINI ORTODOCSI ROMANI – BASARABIA precum si altor organizatii, fundatii, instituti sau grupuri de initiativa care s-au solidarizat cu acest demers.

Pe de alta parte, OSBB declara ca filiala din Bucuresti a organizatiei HYDE PARK din Republica Moldova nu reprezinta sub nici o forma studentii si elevii basarabeni din Romania, cu atat mai mult cei din Bucuresti. In cativa ani de activitate (anti)romaneasca, fratii BREGA,in special Ghenadie, liderii organizatiei in cauza, nu au facut decat sa se foloseasca de studentii si elevii basarabeni din Romania, criticand dur si multeori agresiv statul roman.

OSBB considera ca organizatia HYDE PARK din Bucuresti nu are menirea sa rezolve problemele romanilor de pretutindeni veniti la studii in Romania ci, dimpotriva sa le tergiverseze, abordandu-le intr-o maniera extremista. De asemenea, datorita intalnirilor sale frecvente cu basarabenii din Bucuresti, Ghenadie Brega a provocat ura in sanul romanilor, instigand studentii si elevii romani de pretutindeni impotriva Romaniei.

ORGANIZATIA STUDENTILOR BASARABENI din BUCURESTI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.