ASOCIATIA TINERI PENTRU COMUNITATE si Asociatia MISCAREA TINERILOR EUROPENI apara Icoanele

O eventuala interzicere a prezentei simbolurilor religioase trebuie sa fie in mod exclusiv la latitudinea clasei prin intermediul comitetului de parinti, al dirigintelui/invatatorului, al sefului de clasa (acolo unde e cazul) si eventual cu concursul consiliului profesoral al unitatii de invatamant in cauza.
Pastrarea simbolurilor religioase atat in institutiile de invatamant cat si in alte institutii ale statului este benefica, deoarece in acest fel se conserva valorile spirutuale ale noastre ale tuturor romanilor.

ASOCIAŢIA TINERI PENTRU COMUNITATE
Adresa: Str. Av Alexandru Colfescu 137
140058 Alexandria
jud. Teleorman
http://www.atct.ro
e-mail atpctr@yahoo.com

Comunicat

În urma şedinţei Consiliului Director ţinută astăzi, 22 noiembrie 2006, în Bucureşti, s-au hotărât următoarele:
-Asociaţia subscrie la apelul intitulat „Salvaţi icoanele copiilor” iniţiat de Civic Media;
-Asociaţia susţine respectarea principiului subsidiarităţii conform căruia decizia trebuie să fie luată la nivelul comunităţii cât mai apropiate de persoana umană. În acest sens, o eventuala interzicere a prezenţei simbolurilor religioase trebuie să fie în mod exclusiv la latitudinea clasei prin intermediul comitetului de părinţi, al dirigintelui/invăţătorului, al şefului de clasă (acolo unde e cazul) şi eventual cu concursul consiliului profesoral al unităţii de învăţământ în cauză.
-Asociaţia deplânge modul agresiv în care s-a pus problema prezenţei simbolurilor religioase în şcoli şi a slujbei de „Te Deum” oficiată la începutul anului. Apreciem că demersurile Solidarităţii pentru Libertatea de Conştiinţă divizează societatea şi îi învărjbeşte pe membrii ei cu mult mai mult decât o făcea prezenţa (discretă) a simbolurilor religioase în unele săli de curs (nu în toate).
Asociaţia Tineri pentru Comunitate reprezintă o organizaţie înfiinţată în Aprilie 2005 prin decizia Tribunalului Alexandria şi funcţionează în baza OG 26 / 2000 cu modificările şi completările ulterioare. Este membră a reţelelor internaţionale „Youth Express Network”, „UNITED against nationalsim, racism and xenophobia”, „Global Youth Action Network” (în cadrul ONU). Asociaţia are înscrişi 46 de membri şi derulează activităţi la nivel local şi internaţional (12 parteneriate în cadrul programelor UE şi Consiliului Europei).

PREŞEDINTE
Nicolae Drăguşin
Student Facultatea de Ştiinţe Politice (UB), an III
Student Facultatea de Inginerie Mecanică şi Mecatronică (UPB), an V


Miscarea Tinerilor Europeni pentru Icoane

Asociatia “Miscarea Tinerilor Europeni” din Romania sustine mentinerea icoanelor in institutiile de invatamant din Romania, si totodata se solidarizeaza cu cei care au initiat acest demers.
MTE considera ca pastrarea simbolurilor religioase atat in institutiile de invatamant cat si in alte institutii ale statului este benefica, deoarece in acest fel se conserva valorile spirutuale ale noastre ale tuturor romanilor.

Presedinte Miscarea Tinerilor Europeni – Romania

Victor Ionescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.