Colegiul Medicilor Dolj sustine prezenta simbolurilor religioase in scoli

Colegiul Medicilor Dolj considera inacceptabila manifestarea de intoleranta si de discriminare la adresa quasi-totalitatii populatiei Romaniei comisa de autorii si sprijinitorii petitiei “cazului Moise”, si, in egala masura, respinge categoric decizia incredibila si eronata a Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii.

Atragem atentia ca declararea oficiala a Crucifixului sau a Icoanei Sfintei Fecioare drept simplu “material didactic”, de pastrat in laboratorul scolii, alaturi de pasari impaiate, schelete de animale si alte EXPONATE – depaseste in necugetare si impertinenta chiar si caricaturile Profetului Mahomed.


Colegiul Medicilor Dolj considera acest act drept o ofensa de o gravitate cu impact inca neevaluabil si atrage atentia asupra posibilitatii premeditarii acestuia, ceea ce l-ar amplifica si ar necesita investigarea organelor speciale de aparare a Romaniei, ca stat si natiune.

Ca organizatie medicala am putut constata nu o data efectul benefic asupra evolutiei bolilor al unui “simplu” crucifix sau icoane a Maicii Domnului asezate in camera, rezerva sau salonul respectiv.

Ca medici si ca parinti suntem plenar interesati de sanatatea mintala si sufleteasca a copiilor – mai ales in vremurile actuale in care promiscuitatea sexuala, familiala si intelectuala, cu alienarea inevitabila, par a fi cautate pentru efectul devastator asupra tinerelor generatii, asupra insusi viitorului natiunii.

Din drepturile inalienabile si universal recunoscute face parte si dreptul parintilor de a opta pentru ceea ce ei si numai ei socotesc necesar si util propriilor copii – inclusiv educatia si formarea religioasa .

Consideram pripita si pernicioasa orice impunere “globalizatoare” a unor atitudini straine de Romania – si cu atat mai mult adoptarea unor masuri cu tenta generala – la adresa prezentei unor simboluri si insemne ce tin de religie si care nu sunt interzise de Lege, fara a tine seama de credintele, idealurile si optiunile membrilor colectivitatilor in cauza.

Or, drepturile sunt bazate pe principiile si cutumele democratice, inclusiv dreptul votului majoritatii din comitetele de parinti. Numai aceste comitete de parinti au dreptul sa dea jos de pe pereti icoanele.

Cu tristetea ca eforturile noastre omenesti, de ajutorare a fiintei umane in suferinta – si al sufletului ei – ar putea fi zadarnicite, invitam la o matura si responsabila reevaluare a hotararii CNCD.

Presedinte CMDolj,
Doru Mihai Dobrescu
22.11.2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.