TARICEANU vrea sa puna mana pe Serviciile Secrete


Un grup format din fosti si actuali agenti, unii dintre ei tradatori din Serviciile Secrete si Armata, incearca sa infiltreze si ia sub control, prin santaj si trafic de informatii secrete, ramuri ale principalelor servicii de informatii din Romania. Artizanii – sau cel putin interfata vizibila a operatiunii – sunt Daniela Bodisz Toba si Francisc Toba, interpusii lui Calin Popescu Tariceanu. Primul-ministru liberal este asociat cu cei doi alaturi de Marius Oprea, consilierul sau pe probleme de securitate, caruia i-a fost refuzat certificatul ORNISS.


In culise, primul-ministru liberal, cu complicitatea unei vaste echipe de cadre tradatoare, incearca acapararea si/sau infiltrarea celor mai importante Servicii Secrete din tara. Inca din anul 2004, Toba, Bodisz si Oprea lucrau la un proiect, prezentat Parlamentului, dar refuzat de senatori, intitulat “Autoritatea Nationala a Resurselor de Securitate”, prin care Oprea si Toba incercau sa “renuveleze” SRI-ul. Aceleasi personaje sunt asociate si altui proiect, continuator al primului, dar in care cereau, in plus, “trecerea STS in subordinea directa a primului-ministru”.

Cuplu penal infiltrat in servicii

Daniela Bodisz si sotul ei Francisc Toba (foto) reprezinta un cuplu ciudat, constituit pe baza unor

interese ce depasesc cu mult sfera intereselor de partid. Ambii sunt cadre, ea maior activ, el colonel in rezerva, si au infiintat un sereleu de spionaj in Romania, fiind implicati in afaceri de santaj si furt de informatii secrete de stat. Daniela Bodisz este banuita de mult ca ar fi de fapt agenta a serviciilor de spionaj. E unguroaica, infiltrata in prezent in Serviciul de Telecomunicatii Speciale dupa ce si-a facut stagiul si s-a preumblat si prin alte institutii militare. Surprinzator este faptul ca, desi Serviciul de Informatii Externe a facut rapoarte despre activitatea de spionaj a lui Bodisz, femeia fiind in atentia lor inca din anul 2000, ea a fost infiltrata, cu ajutorul unor generali de armata, fosti sefi de stat major si apropiati ai PNL-ului, in structuri secrete importante precum MApN, SPP si STS, de unde a sustras documente secrete, dintre care unele au fost livrate, la vedere, pe internet. Sotul unguroaicei, cercetat pentru crima in Dosarul Revolutiei, Francisc Toba, este co-initiator, alaturi de liberalul Marius Oprea, intr-un asa-zis proiect de Securitate Nationala in care cei trei cer nici mai mult, nici mai putin decat “desfiintarea Serviciului Roman de Informatii” si ãtrecerea STS in subordinea directa a primului-ministru Tariceanu”, pe de o parte, iar pe de alta parte, “scoaterea, din Legea Sigurantei Nationale, a articolului referitor la spionajul economic si industrial”.

Daniela Bodisz Toba, Cicciolina din STSDesi este maior in cadrul Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), Daniela Bodisz Toba (cea care a furat, pe vremea cand lucra in SPP, mai multe documente ultrasecrete, fiind acuzata de serviciul respectiv de inalta tradare si incalcare a sigurantei nationale), apare ca patroana si membra in consiliul de administratie (intr-o suveica de firme de pe cuprinsul intregii tari), care, la randul sau sunt controlate de locotenentii lui Tariceanu sau chiar de el insusi. Incompatibilitatea lui Bodisz, vizavi de gradul pe care il are acum intr-un serviciu secret si pozitia sa in sereleurile respective nu este aspectul cel mai important, in ceea ce priveste infractiunile savarsite, de-a lungul timpului de ea si sotul sau, Francisc Toba. Avertizori din mai multe institutii au dezvaluit reporterilor ZIARUL traseul Danielei Bodisz Toba, cea care a ajuns sa lucreze, pe rand, in toate aceste structuri. De unde a plecat, de fiecare data, cu cate o amintire sterpelita de prin serverele si fisetele institutiilor in cauza. Primul sau loc de munca, in 1996, a fost in Guvern, intr-un departament in care informatiile stocate pe computere erau considerate “Strict Secret”. A fost concediata, deoarece era banuita ca se interesa de anumite documente, in scopul scoaterii lor din institutia guvernamentala.

Mata Hari de Dambovita

In loc sa i se intocmeasca dosar penal, ea a ajuns, spun surse din cadrul DGIA, prin intermediul unui general “sensibil” la farmecele ei, direct la Ministerul Apararii. Pe care l-a parasit, in anul 2003, in acelasi mod, aterizand la Servicul de Protectie si Paza. A fost expulzata si de aici, cu scandal. Un aspect interesant este faptul ca, in momentul incadrarii in SPP, Bodisz, sfatuita de Francisc Toba, actualul sau sot si partener in ale spionajului, a ascuns faptul ca lucrase in MApN ca ofiter, ea ascunzandu-si livretul militar, pentru a obtine un grad superior celui avut in Armata, in scopul incadrarii sale direct in serviciul operativ al SPP. In paralel cu activitatea din servicii a Danielei, sotul sau, in 2004, era numit director general la Romaero. A fost momentul in care Toba s-a “imprietenit” cu Tariceanu. Mai exact, desi se afla sub aripa PSD-ului, Francisc Toba (inculpat pentru infractiunea de omor cu premeditare in dosarul revolutiei din Sibiu), a batut palma cu actualul prim-ministru, cedandu-i, din proprietatea Romaero, un spatiu in valoare de 3 miliarde de lei (la acea vreme), initial pentru folosirea acestuia ca expozitie automobilistica organizata de Tariceanu.

ZIARUL РPublicat la: 2008-04-14 ̨n categoria Actualitate | Autor: Simona Fica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.