Minciunile raportului Tismaneanu


In atentia presedintelui Traian Basescu!

Va aducem la cunostinta o noua situatie legata de Raportul Tismaneanu, oficilizat de Presedintele Romaniei, din pacate, fara sa ii cunoasca gravele erori de continut. Dupa ce am avertizat ca despre primele crime ale comunistilor bolsevici – comise incepand cu 1940 asupra romanilor din Basarabia si Bucovina ocupate de Armata Rosie – nu se scrie nici un singur cuvant (citeste mai mult) si dupa ce Biserica Ortodoxa Romana a contestat oficial anumite interpretari tendentioase ale pseudo-raportului (citeste mai mult) -, astazi va transmitem un mesaj adresat Presedintelui Traian Basescu si sefului Comisiei Prezidentiale, Vladimir Tismaneanu, de catre unul dintre liderii grevei minerilor din 1977 din Valea Jiului. Constantin Dobre ofera punctual inexactitatile din continutul Raportului si afirma ca acesta deformeaza adevarul istoric.

Vezi si:

Raportul Tismaneanu – o incercare de falsificare a istoriei


Impostura la varf de Comisie prezidentiala

Ucis de Comisia Tismaneanu

De altfel, Societatea academica pentru adevarul istoric, formata din istorici si sociologi academicieni si profesori universitari, elaboreaza in prezent un Raport in ajutorarea Comisiei Prezidentiale, care, prin vocea sefului ei, a exprimat ideea ca textul Raportului este “perfectibil” (citeste mai mult). Speram ca deconturile pentru suma de 100.000 de dolari consumata de membrii Comisiei din banul public sa nu se dubleze o data cu aceasta operatiune de “perfectibilitate”.

Totodata ne alaturam cererii Academicianului Constantin BALACEANU-STOLNICI:
Romania trebuie sa pretinda Rusiei sa-si ceara oficial scuze pentru crimele comise, dupa cum a solicitat si Polonia

In binevenita sa declaratie politica de condamnare a comunismului roman, domnul Basescu a facut o omisiune grava. Comunismul nu a fost creat si nici mentinut in Romania de romani, ci a fost opera celor din URSS cu aprobarea tacita a anglo-americanilor. Orice incercare de a suprima comunismul (in toate tarile satelit ale Moscovei) a fost inlaturata brutal de trupele sovietice ca in Ungaria si Cehoslovacia. De asemenea, cumplite orori si masacre, ca si organizarea sistemului de opresiune in perioada Gheorghe Gheorghiu Dej, s-au facut la porunca si sub controlul agentilor sovietici prezenti in toate institutiile statului. De aceea, presedintele Romaniei trebuia sa acuze explicit si sa traga la raspundere pe adevaratii vinovati din Kremlin ai crimelor comuniste. Si sa pretinda rusilor sa ceara pentru aceasta scuze romanilor.

Asociatia Civic Media va transmite La Multi Ani si multe realizari in Europa, pentru Romania. Intoarcerea in Europa Unita a Romaniei, cu specificul, identitatea culturala si traditiile sale milenare, va aduce Uniunii Europene valori care pot contribui la definirea si intarirea autenticului spirit european. Una dintre valorile pe care Romania este datoare sa le ofere Europei este informatia curata. Asociatia Civic Media considera ca puterea unei democratii participative se sprijina pe informatie, care, prin difuzare nealterata, garanteaza libertatea. Asadar, informatia inseamna libertate, deviza Civic Media. In acest spirit vom continua sa contribuim si in noul an la apararea libertatii prin rolul civic pe care consideram ca media trebuie sa-l aiba, in mod special intr-o democratie in tranzitie, cum este inca cea romaneasca.

La Multi Ani Romania!

Asociatia Civic Media

3.01.2007

Mesajul Domnului Constantin Dobre:

In atentia personala a Domnului Traian Basescu РPresedintele Rom̢niei
Domnule Presedinte,

Doresc sa protestez in termeni fermi si hotarati impotriva raportului Tismaneanu.

Protestez pentru ca raportul Tismaneanu deformeaza si manipuleaza adevarul istoric.

Raportul Tismaneanu se mai face vinovat de interzicere a dreptului romanilor de a-si cunoaste trecutul anticomunist prin tehnici de manipulare, distorsionare si omisiune a adevarului istoric.

In ce priveste Greva minerilor din Valea Jiului 1977, membrii si “expertii” comisiei Tismaneanu au indraznit chiar sa va sfideze pe dumneavoastra personal si indemnurile presidentiale, asa cum rezulta din scrisoarea de mai jos pe care am adresat-o dlui Tismaneanu, via E-mail

From: “C Dobre”
To:
Subject: Despre Greva minerilor din Valea Jiului reflectata in RAPORTUL
FINAL de CONDAMNARE A COMUNISMULUI; paginile 347 – 351
Date: 19 December 2006 19:17

Domnule Tismaneanu,

Cu referinta la subiectul de mai sus, va informez si va asigur ca totul (inclusiv “literatura de specialitate” citata la subsolurile paginilor) este MINCIUNA si REA CREDINTA.

DESPRE MINCIUNI SI RELE CREDINTE

1) Nu exista si Nu a existat vreo mina in Valea Jiului cu numele “CAZDA” (pagina 347, ultimul paragraf);

2) Nu este adevarat ca exista DOAR “trei marturii ale unor participanti directi” la Greva minerilor din Valea Jiului 1977 (pagina 347, ultimul paragraf).
EXISTA si MARTURIA MEA in cartea “Lupeni ’77: Sfanta Varvara versus tanti Varvara” / Mihai Barbu, Marian Boboc – Deva : Editura Corvin, 2005 / ISBN 973-622-233-0 / Ed. II. Pe coperta din fata a cartii sta scris: “Lupeni ’77

Plus
20% PRIMA RELATARE A GREVEI SCRISA DE CHIAR LIDERUL EI, MINERUL CONSTANTIN DOBRE”

Cum sa calific, domnule Tismaneanu, “scaparea” de a fi mentionata in RAPORTUL FINAL marturia mea? Sa nu va fi informat doamna “experta” Ruxandra Cesereanu despre marturia mea? Greu de crezut. Pentru ca iata ce se afla scris, pe coperta din spate a cartii in care se afla marturia mea, de catre doamna Cesereanu:

“In august 1977, minerii din Valea Jiului care protesteaza impotriva lui Ceausescu si a regimului comunist din Romania (e adevarat, revendicarile au fost initial sindicale, de natura sociala, economica si financiara, de-abia ulterior primind o coloratura politica) sunt altii decat cei care au comis brutalele mineriade din 1990, 1991, 1999. Acest lucru trebuie precizat, ca sa nu existe nici-o confuzie. Miscarea de revolta a minerilor din Valea Jiului, in 1977, a fost primul protest de avengura la adresa regimului Ceausescu, dupa Miscarea Goma, fiind urmata de nasterea Sindicatului al Oamenilor Muncii din Romania (SLOMR), de fenomenul disidentei si, nu in ultimul rand, de revolta muncitorilor brasoveni, in 1987. Greva minerilor din Valea Jiului a prefatat, in felul ei, momentul colectiv de revolta din decembrie 1989”

Inca ceva, in prefata cartii in care se afla marturia mea, Traian Basescu – Presedintele Romaniei, scrie:

“Lupeni ’77 – Sfanta Varvara versus Tanti Varvara, lucrare datorata lui Mihai Barbu si Marian Boboc, cuprinzand textul lui C. Dobre – adevaratul lider al minerilor de atunci – care povesteste in amanunt desfasurarea evenimentelor, este o carte extrem de utila pentru cetatenii care au datoria de a cunoaste adevarul despre istoria Romaniei. S-a afirmat, de multe ori, ca pe vremea dictaturii comuniste, si inca se mai afirma ca la noi nu a existat opozitie, ca nu am avut curajul sa ne ridicam la lupta asa cum au facut-o ungurii, polonezii, cehoslovacii. Cartea de fata este dovada cea mai elocventa ca nu a fost asa, dar primii care trebuie sa fie constienti de acest lucru suntem noi, romanii, iar cartea de fata ne da unul din principalele argumente in acest sens. ………”

Asadar, Traian Basescu – Presedintele Romaniei apreciaza ca marturia mea “este extrem de utila” iar romanii “au datoria” sa cunoasca adevarul despre istoria Romaniei. In numele cui, cu ce drept si din care motive, domnule Tismaneanu, indemnul Presedintelui Romaniei adresat romanilor la cunoasterea adevarului despre istoria Romaniei, a fost ignorat? NU ESTE ACEASTA REA CREDINTA!?!

3) Cu privire la existenta celor “trei marturii ale unor participanti directi: o scrisoare din 18 septembrie 1977, trimisa catre Europa Libera, sub semnatura a 22 de mineri in numele unui grup de 800 de oameni; o scrisoare semnata doar cu initialele I. D., trimisa de la Petrosani 10 septembrie; o marturie orala mai tarzie, din 1986, oferita lui N. C. Munteanu pentru Europa Libera de un grevist, Istvan Hosszu, un miner de origine etnica maghiara” plus “marturia,…,depusa de un fost miner de la Lupeni la Amnesty International in 1978”, doresc sa fac urmatoarele precizari:

a) Toate aceste “marturii” sunt mincinoase. Pot proba aceasta;

b) In urma cercetarilor mele pe parcursul a 17 ani, de cand ma aflu cu azil politic in Marea Britanie, pot afirma cu certitudine ca trei din cele patru marturii au fost opera serviciilor de dezinformare de ambele parti;

c) Detin inscrisuri din partea lui Amnesty International in care se precizeaza, foarte clar, ca informatiile primite despre mine si Greva minerilor 1977, au fost FALSE si ca NU ar fi trebuit sa fie publicate in rapoartele ei. De altfel, Amnesty International a si facut o corectie publica in acest sens.
Detin si acest document, in original, primit din partea acestei organizatii internationale;

d) Detin o convorbire telefonica, inregistrata, cu domnul Istvan Hosszu din care rezulta urmatoarele: recunoaste ca el nu a fost miner; tot ceea ce a declarat la EL a fost din auzite, de la altii; a recunoscut ca nu m-a intalnit niciodata si nici nu stie cum arat; ca nu a vazut ceea ce s-a intamplat, “cu adevarat”, pentru ca el a “venit acolo dupa ce a sosit Ceausescu” si se afla asezat “undeva, la marginea multimii”;

e) Sunt pregatit pentru orice fel de confruntare (evident, nu fizica) cu oricine dintre acei “participanti directi” – mentionati in RAPORTUL FINAL – sau cu orice altcineva care crede in “marturiile” lor.

4) In timpul grevei NU a existat nici-un fel de “comitet de greva”. Desfid, cu probe, pe oricine care crede ca poate demonstra existenta acelui “comitet”;

5) Modul de organizare, desfasurare si conducere a Grevei minerilor din Valea Jiului 1977 si revendicarile cerute, descris(e) in RAPORTUL FINAL, este/sunt MINCINOS/MINCINOASE si DEZINFORMANT/DEZINFORMANTE. Accept orice provocare pe aceasta tema;

6) Resping, cu probe si martori, afirmatiile din RAPORTUL FINAL ca Greva minerilor 1977 a fost non-violenta si lipsita de caracter anticomunist.

Repet, domnule Tismaneanu, cu ce scop si in interesul cui a fost facuta omisiunea marturiei mele din Raportul Final de Condamnare a Comunismului?

Astept raspunsul la care sunt indreptatit.

Constantin Dobre
fost conducator al Grevei minerilor din Valea Jiului, Lupeni 1-3 august 1977

Deoarece raportul Tismaneanu:

1) manipuleaza adevarul istoric;

2) distorsioneaza adevarul istoric;

3) prin omisiune, ignora voit adevarul istoric anticomunist, in ciuda indemnurilor si recomandarilor presidentiale;

4) reflecta in mare masura o diversiune a unor grupuri de interese si/sau etnie si straine de istoria adevarata anticomunista din Romania;

5) ne va afecta viata si viitorul;

6) este inca o dovada ca altii ne manipuleaza istoria,

In numele minerilor anticomunisti (vii si decedati) ai Vaii Jiului, revoltati in august 1977, ma pronunt cu fermitate si va cer si dumneavoastra, domnule Traian Basescu, sa anulati total Raportul Tismaneanu iar membrii si expertii comisiei Tismaneanu sa fie judecati si condamnati pentru incercarea de discreditare a Presedintiei Romaniei si de manipulare a adevarului istoric.

Condamnarea crimelor comuniste trebuia facuta dar nu avand la baza raportul Tismaneanu.

Cu mandria si onoarea de a fi roman,

Constantin Dobre
Conducator al Revoltelor mineresti anticomuniste din Valea
Jiului, Lupeni, august 1977

Gardianul: Raportul Tismaneanu contine date false

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.