Guvernul minte pe aria Budapestei iar oamenii lui Tariceanu ameninta Civic Media

TARICEANU ACUZAT DE RELATII CU UN SPION SI TRADARE IN FAVOAREA UNGARIEI

Guvernul, Tariceanu si firma lui se incurca in Afacerea Premierul – Spionul maghiar


Dupa ce Norica Nicolai a atacat stupid Civic Media (vezi declaratia ei aici) firma lui Calin Popescu Tariceanu ameninta ca ne da in judecata iar Guvernul minte prin omisiune privind legatura premierului Romaniei cu Rudas Erno, documentat de serviciile secrete romanesti pentru spionaj si aflat de doua ori in postura de a fi declarat persona non grata: o data inainte de 1989 si a doua oara dupa.

Joi, 27 septembrie, firma ATS (Automotive Trading Service) a transmis un “Drept la replica” insotit de o amenintare realizatorului emisiunii “Nasul” de la B1 TV, Radu Moraru. In aceasta nota se afirma in cateva puncte ca firma se considera lezata si ca autorii dezvaluirilor prezentate in cadrul emisiunilor din zilele de 25 si 26 septembrie – ziaristi ai Civic Media, “Interesul public”, “Curentul”, B1TV si fostul purtator de cuvant al SRI – vor fi actionati in judecata pentru defaimare. In acelasi timp, Guvernul Romaniei emite un comunicat oficial dispus si aici, pe site-ul www.guv.ro in care se afirma, ca raspuns la dezvaluirile presei independente, ca firma ATS are doar doi actionari: primul ministru Calin Popescu Tariceanu si B. Bucurescu. Si atat. Nimic despre cetateanul ungar Rudas Erno, ex-seful de misiuni ale Budapestei in Romania, nimic despre firma „H-D Clasic Motorcycles“ SRL, in care acesta este sau era asociat cu cetateanul roman Calin Popescu Tariceanu.

Or, potrivit Extrasului Registrului Comertului din Romania obtinut nu mai tarziu de ieri, se arata ca, in septembrie 2003, a fost inregistrata firma „H-D Clasic Motorcycles“ SRL, cu obiectul de activitate „comert cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor“ iar actionari ai societatii sunt cetateanul ungar Rudas Erno (50% din capitalul social) si Automotive Trading Services SRL – ATS (50%), firma care ii apartine cetateanului roman Calin Popescu Tariceanu, in proportie de 90%, conform propriei declaratii de avere.
Vezi aici

Culmea, in “dreptul la replica” transmis postului B1 TV, firma ATS se arata deranjata de aceasta informatie si afirma ca premierul Tariceanu detine doar 85% din actiuni, dupa cum apare de altfel si in Registrul Comertului (probleme de memorie?).
Ambele firme, H-D Clasic Motorcycles si ATS, sunt administrate de aceeasi persoana, Bogdan Valeriu Bucurescu.
Ei bine, acum vine bomba: cu toate aceste date certe, conform unei adrese emise B1 TV, intr-un numar al Monitorului Oficial din februarie anul acesta se arata ca – surpriza! – firma „H-D Clasic Motorcycles“ SRL, care aparea viabila la Registrul Comertului de ieri, se…desfiinteaza (!). Cand si mai ales cum a disparut Rudas Erno din afacerile premierului Romaniei, iata doua intrebari in atentia Serviciului Roman de Informatii.

Slujitoare a adevarului, Asociatia Civic Media va va tine la curent cu rezultatele acestei anchete, mai ales tinand cont de faptul ca Guvernul PNL-UDMR a servit deja cu varf si indesat Ungaria in contra intereselor Romaniei si ale cetatenilor ei (si aici amintim, momentan, doar cazul Gojdu). Ceea ce pentru noi nu este ciudat dar pentru observatorii neavizati poate parea este faptul ca, pe langa Budapesta, Tariceanu serveste, in egala masura,…Moscova.

Detalii mai jos

Printr-o alianta cel putin nefericita, dintre Partidul National Liberal si Alianta “Moldova Noastra” de la Chisinau, CP Tariceanu a reusit sa propulseze oamenii Moscovei direct intre liberalii europeni. Pe 13 aprilie anul acesta, la Zagreb, Consiliul Partidului European Liberal Democrat si Reformator a decis sa accepte in randurile sale ca membru cu drepturi depline Partidul Alianta “Moldova Noastra”. Liderul AMN, Serafim Urechean, acuzat si cercetat in numeroase acte de coruptie, a fost sustinut la alegerile de la Chisinau de oamenii Kremlinului veniti special de la Moscova. El a perfectat de altfel si un acord de parteneriat cu partidul lui Vladimir Putin Edinaia Rossia – Rusia Unita, la putin timp dupa cel realizat cu PNL, prin emisarii sai Teodor Melescanu si Norica Nicolai, doi figuranti cu pretentii de actori in jocul geopolitic regional.

Curentul: Tăriceanu a infiltrat oamenii Moscovei între liberalii europeni

GUVERNUL ASTEPTAT SA RASPUNDA: Asociatul premierului Romaniei este general-maior in serviciile secrete ale Ungariei

Cititi si PNL prins pe Axa Bucuresti – Chisinau/Tiraspol – Moscova

AFACEREA RUDAS ERNO – CALIN POPESCU TARICEANU

Rudas Erno, fostul ÅŸef al rezidenÅ£ei de spionaj a Ungariei în România, este partener de afaceri cu primul-ministru Călin Popescu Tăriceanu, în firma H-D Clasic Motorcycles SRL, informeaza “Interesul Public” intr-o noua investigatie de exceptie. Premierul roman a instrainat Ungariei bunurile Fundatiei Gojdu – estimate la circa patru miliarde de euro – printr-o Ordonanta de Guvern ilegala si anticonstitutionala, in ciuda protestelor Academiei Romane si a Bisericii Ortodoxe Romane. Civic Media i-a intocmit dosarul public mai jos.

Deşi trecutul lui Rudas Erno, fost consilier politic, ministru consilier şi, după 1990, ambasador al Ungariei la Bucureşti, a fost dezvăluit într-o lucrare apărută anul trecut pe piaţa românească, premierul României şi-a continuat afacerea. Specialiştii în contraspionaj afirmă că Rudas Erno, sub acoperirea afacerilor derulate în România, şi-a păstrat profesia de spion. Un alt partener de afaceri al lui Rudas este Verestoy Attila, vicepreşedintele Comisiei parlamentare comune de control al SRI. Cei doi au interese comune în societatea care editează cotidianul de limbă maghiară „Kronika“ Ungurul Rudas Erno a derulat afaceri şi cu partenerii lui Sorin Schmuel Beraru, cercetat în mai multe dosare penale, unul dintre acestea fiind „afacerea CICO“.

Dezvăluirile noastre privind existenţa unor agenţi de influenţă în Guvernul României, sau în imediata apropiere a primului-ministru Călin Popescu Tăriceanu n-au fost însoţite, până azi, de vreo reacţie oficială din partea celor vizaţi. Tăcerea suspectă de la Palatul Victoria, dublată de convingerea că slujim exclusiv interesul public şi naţional, ne determină să continuăm. Aceasta deoarece ne interesează tot ceea ce poate influenţa negativ, condiţiona sau deturna decizia premierului României. Ca urmare a demersului iniţiat de noi, una dintre întrebările rămase fără răspuns a vizat motivele care l-au determinat pe primul-ministru Tăriceanu să-l promoveze pe Marius Oprea în funcţia de consilier de stat pe probleme de securitate naţională, şi să-l menţină ulterior în funcţia de consilier de stat, în pofida informaţiilor furnizate de serviciile de informaţii.

Cum am arătat deja, acelaşi premier l-a numit în Consiliul „Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului în România“, printr-o decizie de Guvern, pe Dennis Deletant, istoric englez suspectat a fi agent al MI6, recrutat în urmă cu mai mulţi ani de către colonelul profesor Eric Ditmar Tappe de la Intelligence Service. Totodata, agentura din jurul lui Deletant era urmarita de Unitatea Speciala a DSS de monitorizare a agentilor sovietici in Romania UM 0110 – nota ACM. Deşi iniţial l-am suspectat de inocenţă pe primul ministru, investigaţiile ulterioare ne-au condus la ideea că este vorba de cu totul altceva: de complicitate, afirma Interesul Public.

Calin Popescu Tariceanu a trecut dupa ultima sa casatorie la catolicism, fara a oferi vreo explicatie publica. Actiunile sale, pe care Civic Media le prezenta mai jos, trebuie corelate si cu decizia scandaloasa de a instraina bunurile Fundatiei Gojdu catre Ungaria, printr-o Ordonanta de Urgenta ilegala si anti-constitutionala emisa in urma Sedintei comune a Guvernelor roman si ungar, desfasurata in 2005 la Bucuresti. Ordonanta a fost contestata de societatea civila responsabila, de Academia Romana, Biserica Ortodoxa Romana, administrator al averii lui Emanoil Gojdu si de beneficiarii testamentari, tinerii ortodocsi romani.

Pentru Călin Popescu Tăriceanu, interesele naţionale sunt pe un plan îndepărtat al preferinţelor sale. Este ceea ce vom demonstra mai jos, transmite Interesul Public preluat de Civic Media, fara a se uita faptul ca politica Budapestei a facut de multe ori arc peste Romania pentru a se uni cu cea a Moscovei.

Pasiunea lui Călin Popescu Tăriceanu pentru motocicletele Harley Davidson a fost abil exploatată, în urmă cu exact patru ani, de către serviciile ungare de spionaj. La acea dată, în septembrie 2003, a fost înregistrată, la Registrul ComerÅ£ului din România, firma „H-D Clasic Motorcycles“ SRL, cu obiectul de activitate „comerÅ£ cu motociclete, piese ÅŸi accesorii aferente; întreÅ£inerea ÅŸi repararea motocicletelor“. Firma a devenit importatorul oficial al motocicletelor Harley Davidson în Româ- nia. AcÅ£ionarii societăţii sunt cetăţeanul ungar Rudas Erno (50% din capitalul social) ÅŸi Automotive Trading Services SRL – ATS (50%), firmă care aparÅ£ine lui Călin Popescu Tăriceanu (85%) ÅŸi care este importatorul oficial în România al autoturismelor Citroen. Ambele firme, H-D Clasic Motorcycles ÅŸi ATS, sunt administrate de aceeaÅŸ i persoană, Bogdan Valeriu Bucurescu. Asocierea dintre românul Tăriceanu ÅŸi ungurul Rudas a fost firească până în momentul în care unul dintre cei doi a devenit prim-ministru al României. Din acel moment, asocierea a devenit ÅŸi a rămas, până azi, otrăvită. Motivul este cât se poate de simplu: Rudas Erno a fost documentat de serviciile de contraspionaj din România, înainte de 1990, ca fiind spion ungar. Mai mult, sursele documentare susÅ£in că Rudas Erno a fost chiar ÅŸeful rezidenÅ£ei de informaÅ£ii ungare din România. După 1990, pentru meritele sale „deosebite“, Rudas Erno a fost, pentru câţiva ani (1991-1995), ambasadorul Ungariei în România, iar ulterior ÅŸi-a „pierdut urma“ în afaceri, o foarte bună acoperire pentru activităţile de spionaj. Este de presupus că asocierea cu cel care avea să devină premierul României a fost percepută ca un mare succes de către ÅŸefii din centrala de la Budapesta. De altfel, cum ÅŸtim, prima vizită externă în calitate de premier a lui Călin Popescu Tăriceanu a fost făcută la… Budapesta.

Rudas Erno a fost şeful rezidenţei de spionaj a Ungariei în România

Până în 1990, Rudas Erno a fost „consilier politic“, iar apoi ministru consilier în Ministerul de Externe al Ungariei. ÃŽntr-o lucrare apărută anul trecut la editura Elion, „Spionajul ungar în România“, autorii Traian-Valentin Poncea ÅŸi Aurel Rogojan (foÅŸti ofiÅ£eri de informaÅ£ii) dezvăluie preocupă rile trecute sau prezente ale aÅŸa-ziÅŸilor „consilieri politici“ din Ministerul ungar de Externe, cu referire directă la Rudas Erno. „Începând cu anii ‘20, în toate domeniile activităţilor informative secrete, Ministerul de Externe al Ungariei a avut un rol preponderent. Aparent, ministerul arăta o desăvârÅŸită detaÅŸare mascând cu scrupulozitate amestecul său direct în materie de informaÅ£ii ÅŸi contrainformaÅ£ii, propagandă ÅŸi contrapropagandă, dar mai ales în chestiuni de spionaj. Cu toate acestea, realitatea este că Ministerul de Externe reprezintă ÅŸi astăzi unul dintre organele cele mai active ale spionajului maghiar. Pentru conducerea eficientă a activităţilor de spionaj, Ministerul de Externe al Ungariei a avut în compunerea sa un compartiment secret, al „consilierilor speciali“. Acest compartiment exista atât în centrala ministerului, cât ÅŸi la ambasadele ÅŸi consulatele Ungariei de pe teritoriile ţărilor străine. „Consilierii“ care încadrează aparatul secret al Ministerului de Externe erau special pregătiÅ£i la un (n.n. – domnul Rudas Erno a fost iniÅ£ial consilier politic, apoi ministru consilier) „institut diplomatic superior“, o ÅŸcoală de spionaj. Acest institut fiinÅ£ează din perioada interbelică ÅŸi asigură pregătire, în principal, pentru câteva categorii de misiuni de spionaj“ (pag. 226-227, op.cit). ÃŽntr-una din notele de subsol care însoÅ£eÅŸte expunerea, autorii precizează faptul că, înainte de 1990, ÅŸeful „compartimentului secret“ din cadrul Ambasadei Ungariei de la BucureÅŸti era Rudas Erno. „Fostul ambasador în Româ nia, Rudas Erno, a îndeplinit, înainte de 1990, în cadrul Ambasadei de la BucureÅŸ ti, funcÅ£ia de ÅŸef al compartimentului respectiv, fiind conducătorul rezidenÅ£ei de informaÅ£ii din România“ (pag.226 – op.cit.). De asemenea, se mai spune: „compartimentele speciale din ambasade ÅŸi consulate aveau aceeaÅŸi compunere, adică un număr de consilieri absolvenÅ£i ai institutului superior de spionaj diplomatic, cărora li se alătura, cu un rol major, ataÅŸatul militar acreditat în Å£ara respectivă“ (pag. 227). Referitor la misiunile pe care le-au avut de dus la îndeplinire, Rudas Erno, împreună cu subordonaÅ£ii săi, autorii volumului „Spionajul ungar în România“ afirmă următoarele: „(…) Misiunile cele mai importante ale rezidenÅ£ei de informaÅ£ii din ambasadă erau cele de control ÅŸi legătură cu agenÅ£ii de spionaj ÅŸi de iniÅ£iere, ÅŸi derularea de acÅ£iuni secrete de propagandă favorabilă Ungariei. Centrala Ministerului de Externe dispunea, de asemenea, de aÅŸa-ziÅŸi consilieri de contact pentru legături cu fruntaÅŸii organizaÅ£iilor minoritare maghiare. Derivat dintr-o tradiÅ£ie, Ungaria mai dispunea, tot sub acoperirea Ministerului de Externe, de un centru special de spionaj pentru Româ nia care îşi desfăşura activitatea sub „firma“ Ambasadei Ungariei la Viena. Ambasada Ungariei de la BucureÅŸti a manifestat o grijă specială pentru acoperirea legăturilor cu agenÅ£ii de spionaj care „lucrau“ în România, îndeosebi în ceea ce priveÅŸte sistemul de legătură. ÃŽn unele momente, ambasada a făcut spionaj ÅŸi provocare pe faţă, desconsiderând cu aroganţă prevederile ConvenÅ£iei de la Viena privind statutul reprezentanÅ£elor diplomatice. ÃŽn ceea ce priveÅŸte consulatul de la Cluj, el a fost dovedit, în mai multe rânduri, ca fiind o oficină specială, sub auspiciile căreia s-au desfăşurat activităţi extremiste, fundamentate pe planuri teroriste, spionaj ÅŸi provocări diversioniste“ (pag. 226-228, op.cit).

Afirmaţiile de mai sus sunt publice, asumate şi, deci, la îndemâna oricui. Chiar şi a premierului României dacă, în timpul liber, şi-ar mai arunca ochii pe o carte sau şi-ar alege un consilier cu abilităţi şi cunoştinţe cel puţin egale cu ale unui ziarist de investigaţii.

Hop ÅŸi Attila Verestoy de la Comisia SRI!

Prezenţa lui Rudas Erno în anturajul primului-ministru Tăriceanu este doar una dintre filierele prin care spionajul ungar are acces, cât o avea, la vârful puterii din România. O altă filieră, identificată de noi, duce până la „Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciul Român de Informaţii“, iar veriga de legătură este chiar vicepreşedintele acesteia, Attila Verestoy. Folosind aceeaşi stratagemă a asocierii în afaceri, Rudas Erno „se întâlneşte“ cu senatorul UDMR şi multimiliardarul Attila Verestoy, în societatea mixtă româno-ungară „Casa de Editură Kronika“ SA (vezi schema relaţională). Firma, înfiinţată în 1999, cu sediul în Oradea-Bihor, are ca obiect de activitate „editarea ziarelor“ şi deţine cunoscutul cotidian de limbă maghiară, „Kronika“. Acţionarul majoritar al societăţii mixte este firma ungurească „Hungarom Media KFT“ (85%), iar printre acţionari se mai află Varkonyi Csaba şi societăţ ile „Hellas Primex“ SRL şi „Trinvest“ SRL, firme din imperiul lui Verestoy Attila. Despre ungurul Varkony Csaba, presa centrală a dezvăluit deja că este partenerul lui Verestoy „în afacerile înfiinţate de acesta în străinătate care se derulează prin firmele „Kohare GmbH“, din Elveţia, şi „Sajo Hor“, din Ungaria“. Rudas Erno figurează în această afacere ca administrator al „Casei de Editură Kronika“, alături, printre alţii, de partenerii de afaceri ai lui Verestoy, Varkonyi Csaba şi Lanyi Szabolcs- Ştefan. Cel din urmă este, deloc întâmplă- tor, fostul consilier personal al lui Ştefan Kiraly, primul român acuzat şi condamnat, la începutul anilor ‘90, pentru spionaj economic. Acelaşi Szabolcs figurează, azi, ca administrator şi în alte trei societăţi ale lui Verestoy: „Trinvest“, „Editura Scripta“ şi „Eastern Securities SA“. Interesant este şi faptul că într-una dintre firmele intermediare ale reţelei, „Trinvest“ SRL, figurează ca administrator Szatmari Tibor, cel care, la jumătatea anului 2005, a făcut subiectul unor dezvăluiri în presa maghiară, preluate apoi şi de cotidianul „Kronika“, conform cărora ar fi făcut spionaj pentru serviciile de informaţii din România. Soţia sa, Ildiko, era suspectată de spionajul ungar, că obţinea informaţii de la trei demnitari unguri pentru a le preda apoi spionajului româ nesc. Numele celor doi „spioni români“ au fost făcute publice, ce coincidenţă!, chiar de cotidianul „Kronika“, administrat de spionul Rudas Erno. Relaţia Rudas- Verestoy este continuată, la vârf, de relaţia Verestoy-Tăriceanu-Patriciu, graţie afacerii penale cu acţiunile Rompetrol (RRC) din aprilie 2004. Dosarul în care Dinu Patriciu este acuzat de manipularea pieţei de capital, delapidare, spălare de bani etc. îi are ca protagonişti, chiar dacă în postura de martori, şi pe Călin Popescu Tăriceanu, şi Attila Verestoy. Aceştia au achiziţionat acţiuni la firma lui Patriciu: primul, la două zile după celebra operaţiune penală din 7 aprilie 2004, printr-un cont deschis la SSIF TVM SA, controlată de Verestoy Attila, iar celălalt imediat după deschiderea şedinţei de tranzacţionare, după ce a beneficiat de informaţii privilegiate din interiorul Rompetrol. Verestoy a cumpărat atunci 63,4 milioane de acţiuni RRC cu 300 de lei şi a avut apoi profituri uriaşe, inclusiv ca urmare a vânzării recente a pachetului majoritar al Rompetrol (TRG) către KazMunaiGaz, senatorul UDMR fiind un foarte important jucător pe piaţa de capital.

Rudas, ofiţer activ?

Dacă până în 1990 Rudas Erno a fost documentat ca spion, de către serviciile de informaÅ£ii din România, după această dată nu mai există informaÅ£ii publice cu privire la activitatea secretă derulată de el. Tot ce se ÅŸtie este că, după 1990, a revenit, pentru câţiva ani, ca ambasador al Ungariei la BucureÅŸti, iar apoi a apucat calea afacerilor. La fel ca ÅŸi în cazul lui Dennis Deletant, însă ÅŸi la Rudas Erno întâlnim aceeaÅŸ i schemă: România – a doua patrie, soÅ£ie româncă, vizite regulate în Å£ară, reÅŸedinţă la BucureÅŸti etc. Rudas Erno este căsătorit cu o româncă, Rodica, ÅŸi are reÅŸedinţă în BucureÅŸti, pe o stradă din sectorul 1. Până în 1988, când CeauÅŸescu a cerut evacuarea Consulatului ungar de la Cluj, în urma documentării operaÅ£iunilor de spionaj desfăşurate sub acoperirea diplomaÅ£ilor de acolo, Rudas Erno a locuit într-un bloc al activiÅŸtilor PCR. Are doi fii, Arpad Norbert ÅŸi Richard Victor. Cel de-al doilea a absolvit ÅŸcoala primară la Cluj, iar, ulterior, ASE-ul din BucureÅŸti. După absolvirea facultăţii, a intrat în afaceri. A trecut astfel pe la firmele „Outdoor Media“, „Green Energy & Green Certificates“ ÅŸi „OTP BANK România“. El figurează ca ac- Å£ionar în firmele „Oudoor Media Pro“ SRL (10%) ÅŸi „European Consulting & Development“ SRL (25%). A ieÅŸit în evidenţă în 2002, când a fost reÅ£inut de poliÅ£ie la Mamaia pentru că, împreună cu ruda apropiată a unui politician liberal, au fost depistaÅ£i cu stupefiante. Conform surselor noastre, tânărul rebel a fost eliberat în urma intervenÅ£iilor tatălui său, Rudas Erno. Dar să revenim la preocupările tatălui…

Se poate îndrăgosti un spion de România? Posibil. Dacă e ordin, cu plă- cere. Să-l fi abandonat, totuşi, spionajul ungar, după ce a fost şeful rezidenţei din România? Greu de crezut, deoarece interesele Ungariei în România au rămas neschimbate după 1990. Prin urmare, tipul de servicii prestate de Rudas Erno, odinioară, a rămas de actualitate. Autonomia teritorială pe criterii etnice în Covasna- Harghita este încă o prioritate. Conform unui specialist în materie, consultat de noi, Rudas Erno şi-a păstrat profesia de bază, sub acoperirea afacerilor. Meseria de spion, odată deprinsă, implică o permanentă dedublare a personalităţii. Devine „alter ego“-ul care te domină şi ajungi să te întrebi, de fapt, care eşti cel real. Afacerile sunt acoperirea ideală pentru culegerea secretă de informaţii. Interesul informativ al oamenilor de afaceri, care nu-şi pot permite riscul eşecului, se suprapune, uneori până la contopire, cu domeniile aflate sub protecţia contraspionajului. Unii dintre ei, spre exemplu, şi-au ales reşedinţe sau sedii pentru firmele nou-înfiinţate chiar în imediata vecinătate a obiectivelor vizate. În anii ‘90-’92, a fost flancat ,cu o reşedinţă a unui diplomat, chiar sediul SRI din Povernei, cu vedere spre cabinetul directorului, iar după mutarea în Bulevardul Libertăţ ii a apărut şi acolo, chiar vizavi de latura cabinetelor, o firmă de naţionalitatea respectivă. De regulă, şi-au ales sedii în locuri şi zone care să le facilitize observări, supravegheri, fotografieri şi filmări nonstop, captări de emisii electromagnetice ale aparatelor şi instalaţiilor de comunicaţii, calculatoarelor etc. asupra unor obiective ţintă ale culegerii de informaţii“. Referitor la asocierea în afaceri cu Călin Popescu Tăriceanu, actualul prim- ministru al României, sursa noastră a precizat doar atât: „Parteneriatul în afaceri al spionilor cu oamenii politici străini s-a dovedit, fără excepţie, a fi o cale fară întoarcere pentru aceştia din urmă“. Să însemne asta că premierul Tăriceanu are deja o problemă? Posibil, deoarece au existat mai multe semnale, unele trase chiar de către parlamentari, cu privire la asocierile suspecte în afaceri dintre oamenii politici români şi agenţii unguri, sau persoane suspectate doar a fi agenţi.

Deputatul Ion Stan, secretarul Comisiei SRI, pune punctul pe i

Anul trecut, spre exemplu, ca urmare a declaraÅ£iilor anticonstituÅ£ionale ale liderului UDMR Marko Bela, favorabile înfiinţării „Ţinutului Secuiesc“, deputatul PSD Ion Stan, secretar al Comisiei SRI, a citit în Parlamentul României declaraÅ£ia politică intitulată „Un viceprim-ministru al Guvernului României recunoaÅŸte public că UDMR este o conspiraÅ£ie împotriva ConstituÅ£ iei României“. Deputatul Stan a cerut, printre altele, implicarea urgentă a institu- Å£iilor statului pentru a împiedica actul secesionist pus la cale de maghiari. El i-a cerut, evident fără scucces, prim-ministrului Tăriceanu să-i demită pe vicepremierul Marko Bela, dar ÅŸi pe ceilalÅ£i demnitari implicaÅ£i. ÃŽn plus, a cerut serviciilor de informaÅ£ii „să investigheze posibilele legături de afaceri stabilite între actuali ÅŸi foÅŸti membri ai Guvernului, începând din 1990 până în prezent, cu persoane din Ungaria a căror apartenenţă la securitatea maghiară – inclusiv sub acoperirea serviciului diplomatic îndeplinit în România – este fapt de notorietate, pentru a fi înlăturate sau, dimpotrivă, confirmate suspiciunile conform că- rora în numele unui astfel de interes comun, importante centre de decizie politicostatală au devenit vectori de influenţă ÅŸi acÅ£iune împotriva ConstituÅ£iei României“. Chestionat asupra persoanelor „de notorietate“ implicate în afaceri cu politicieni români, deputatul Ion Stan ne-a declarat că nu poate face alte precizări ÅŸi că până astăzi nu a primit vreun răspuns de la cei vizaÅ£i. Suntem curioÅŸi dacă, după apariÅ£ia acestui material, deputatul Ion Stan îi va recunoaÅŸte, în schema ataÅŸată, pe unii dintre cei la care a făcut referire.

ÃŽn afaceri cu partenerii lui Sorin Beraru-CICO

Firmele înfiinţate de Rudas Erno în România sunt „Outdoor Media“ SRL (1988), „Outdoor Media Pro“ SRL şi „H-D Clasic Motorcycles“ SRL. Prima dintre ele este o importantă firmă de publicitate care şi-a făcut loc pe piaţa de profil din Româ nia. Iniţial, acţionarii firmei erau Rudas Erno şi cei doi fii ai săi, iar, ulterior, întregul capital social al firmei a fost preluat de un off-shore din Seychelles, „Sequoia International Ltd“, Rudas Erno rămânând însă administratorul unic al firmei. De la înfiinţare până azi, firma a avut profituri doar în 2003 (3,9 mld. lei), 2004 (1,7 mld. lei) şi 2006 (0,17 mld. lei vechi). Este posibil ca profiturile realizate să fie şi ca urmare a implicării în campania electorală din 2004. În rest însă, firma a mers în pierdere, cea mai importantă fiind în 2002, de aproximativ 5 miliarde lei.

A doua societate, „Management Solutions Agency“ (MSA) SA, a fost înfiinţată în 2001 şi are ca obiect de activitate cunoscuta consultanţă pentru afaceri şi management, o preocupare sub care se poate ascunde orice. Acţionarul majoritar este „Madison International LLC“ (96%), o firmă înregistrată în Washington DC. Deşi a cotizat cu doar 1% la înfiinţarea firmei, Rudas Erno îi are aici ca parteneri pe celebrii Cosmin Bălcăcean şi Ionel Sufer, ambii tovarăşi de-ai şi mai celebrului Sorin Schmuel Beraru. Primul dintre ei, Cosmin Bălcăcean (fiul unei judecătoare de la Curtea Supremă de Justiţie), fost director al „Phoenix Med SA“, dar şi reprezentant al „SC Multisistem Industry“ SRL, a fost cercetat pentru „evaziune fiscală, fals intelectual, înşelăciune şi intermediere neautorizată de valori mobiliare“, în „afacerea RECO“, alături de isralianul Pesach Moshe, dar şi de fostul şef al FPS, Alin Giurgiu. În spatele afacerii s-ar fi aflat atunci Sorin Beraru.

De asemenea, acelaşi personaj s-a aflat în atenţia anchetatorilor, alături de Sorin Schmuel Beraru, şi într-un alt caz, legat de firma „SC Roland SA“. Sorin Beraru a fost cercetat în mai multe dosare penale, cele mai importante fiind dosarul „CICO“ şi cel privind mituirea cu 1,5 milioane de dolari a unor magistraţi şi poliţişti români. Ionel Sufer, celălalt asociat al lui Rudas Erno, a fost şi el partener de afaceri al aceluiaşi Sorin Beraru, dar şi al celebrului şef al APAPS, Ovidiu Muşetescu, în societatea „Alstom Transport SA“. Astăzi, societatea MSA este în lichidare.

A treia dintre firme, „Outdoor Media Pro“ SRL, a fost înfiinţată în 2005, de către Rudas Erno, împreună cu fiul său Richard. Firma are acelaşi sediu (Calea Floreasca nr. 91-111) şi acelaşi obiect de activitate (publicitate) cu al societăţii „Outdoor Media“, anul trecut înregistrând pierderi.

Doar în afaceri Rudas pierde, iar Tăriceanu câştigă

În privinţa celei de-a patra firme, „HD Clasic Motorcycles“, înfiinţată în 2003, împreună cu liderul PNL, Călin Popescu Tăriceanu, ea are sediul în B-dul Nicolae Titulescu nr. 95-103 şi a avut rezultate financiare sub limita supravieţuirii. Singurul an profitabil a fost 2004, când a înregistrat un profit de 341 milioane lei vechi, restul anilor încheind bilanţurile pe minus. Administratorul de la H-D, Bucurescu, este acelaşi cu cel de la „Automotive Trading Services“ (ATS), firmă care a avut însă profituri uriaşe. Astfel, după ce patronul a devenit prim-ministru, profiturile firmei ATS au crescut, în doi ani, de 27,4 ori. Dacă în 2004 profitul net al ATS era de 3,7 miliarde lei vechi, în 2006 el a ajuns la 103,49 miliarde lei vechi. Cum se poate constata, în vreme ce afacerile lui Rudas Erno au fost neprofitabile, chiar şi în asocierea cu Tăriceanu, afacerile acestuia din urmă au cunoscut un uriaş profit.

O bucurie asemănătoare i s-a întâmplat şi lui Marko Bela, liderul UDMR, care, după cum se ştie, a înregistrat drepturi de autor în valoare de aproape un miliard de lei vechi pentru opera încă nescrisă. Să scoţi bani, din nimic, asta da „politică“!

Dan Badea

“Interesul Public”

24.09.2007

Actiunile Budapestei au fost deseori relationate de cele ale Kievului, Chisinaului si Moscovei. O dovada mai jos:

ROMANIA, INCOLTITA SI DE LA RASARIT SI DE LA APUS

Presedintele Ucrainei ne reproseaza lipsa drepturilor minoritatilor si cere federalizarea Moldovei in acelasi timp in care presedintele Ungariei sustine autonomia teritoriala

Romania, incoltita de vecinii de la Rasarit si fara o politica externa nationala viabila, si-a ratat aproape toate proiectele diplomatice regionale. Anuntata expertiza pentru spatiul de est nu a impresionat: reprezentantul Uniunii Europene pentru conflictul transnistrean este un cetatean olandez de origine maghiara, iar reprezentantul special al UE la Chisinau este un diplomat al Ungariei. Oficialii comunisti de la Chisinau cauta sprijin pentru integrarea europeana in Bulgaria, la recomandarea MAE de la Bucuresti – iar Kievul reactiveaza planul de federalizare a Republicii Moldova, acuzand in acelasi timp Romania ca nu respecta drepturile minoritatilor. Initiativele romanesti pentru Marea Neagra au primit un “niet” clar de la Moscova, iar Tratatul Gojdu il mentine ca presedinte al fundatiei uzurpatoare omonime pe uzurpatorul de titluri academice, impostorul-turnator Sorin Antohi, tot la recomandarea inca ministrului de Externe, Mihai Razvan Ungureanu. Romania se indreapta cu pasi repezi spre statutul de “land federal” al Austro-Ungariei, dupa ce si presedintele Ungariei, Solyom Laszlo, a declarat, ieri, la Targu Mures, ca autonomia culturala este un drept al tuturor in Europa, iar in cazul in care comunitatea respectiva doreste, este posibila si autonomia teritoriala, Ungaria sustinand toate aceste demersuri “constitutionale”.

Iuscenko se implica in conflictul transnistrean

Presedintele Ucrainei, Viktor Iuscenko, a facut apel la Uniunea Europeana sa sustina integritatea teritoriala a Republicii Moldova, intervenind in cadrul Conferintei pentru politica de securitate desfasurata la sfarsitul saptamanii trecute in orasul german Munchen, informeaza Rompres. Subliniind ca spatiul european de securitate ar trebui sa fie unitar si indivizibil, presedintele Iuscenko a atras atentia asupra necesitatii gasirii unei solutii la diferendul transnistrean, Ucraina fiind tara-garant in solutionarea conflictului din stanga Nistrului alaturi de Rusia si OSCE.
In cadrul aceleiasi conferinte, Viktor Iuscenko a subliniat ca problema transnistreana nu poate fi considerata o problema europeana secundara si a reamintit faptul ca, dupa aderarea Romaniei la UE, acest conflict a devenit, de fapt, un conflict la granita Uniunii Europene. In context, presedintele ucrainean a lansat ideea semnarii unui document prin care s-ar reconfirma, la nivel multilateral, integritatea teritoriala a Republicii Moldova.

Kievul imparte Basarabia cu Moscova si Budapesta

Rusia si Ucraina ajunsesera la o intelegere la sfarsitul anului 2005 privind reglementarea conflictului transnistrean. “Moscova sustine planul de reglementare a conflictului transnistrean propus de presedintele ucrainean Viktor Iuscenko”, a afirmat ministrul rus de Externe la incheierea unei intalniri cu omologul sau ucrainean Boris Tarasiuk, prilejuita de reuniunea ministeriala a OSCE, desfasurata la Ljubljana. In 2005 presedintele Ucrainei, Viktor Iuscenko, a propus un plan de reglementare a conflictului transnistrean extrem de apropiat de planul Kozak din 2003, plan care prevedea federalizarea Republicii Moldova. Interventia presedintelui Iuscenko de la Conferinta pentru securitate readuce in atentie acest plan. Luni, ministrii europeni de Externe s-au pronuntat in unanimitate pentru numirea diplomatului ungar Kalman Mizsei in functia de reprezentant special al UE in Republica Moldova.

Preluand modelul Ungariei, Kievul a lansat un atac impotriva Romaniei conform strategiei maghiare: Ministerul de Externe al Ucrainei sustine intr-un raport de monitorizare a drepturilor minoritatilor ca ucrainenii din Romania sunt lipsiti de invatamant, de libertate de expresie si de libertatea de gandire, constiinta si religie. Potrivit publicatiei Delo, preluata de agentia <>, raportul mentioneaza ca, in urma politicii promovate de autoritatile romane fata de minoritatea ucraineana, la cei 61.000 de ucraineni functioneaza un singur liceu cu predarea majoritatii materiilor in limba ucraineana, dar nici aceasta institutie de invatamant nu este asigurata cu dotarile necesare, nu dispune de biblioteca, o sala de sport si clase de laborator. Raportul primei etape de monitorizare a drepturilor minoritatilor afirma ca in scolile din localitatile cu populatie majoritar ucraineana “se creeaza conditii care nu stimuleaza studierea limbii materne”.

Ziua/ 4 februarie 2007

FILE DIN DOSARUL PUBLIC

Marele Jaf Tariceanu-Ungaria

Austro-Ungureanu

Problema Gojdu zgaltaie Guvernul din tatani

Conspiratia Gojdu dejucata

Cum s-a dorit pierderea Fundatiei

Beneficiarii Testamentului cer anularea Acordului cu Budapesta

PF Teoctist i-a explicat lui Tariceanu pozitia BOR

Biserica someaza Guvernul sa retraga Ordonanta Gojdu

30.000 de romani impotriva Fundatiei Gojdu ungaro-romane

Gojdu, Catedrala, Deconspirarea, Icoanele, Tismaneanu

Marko Bela face din nou lobby pentru Budapesta in cazul Gojdu

Budapesta preseaza pentru Gojdu

Sfantul Sinod pentru Gojdu si Senat

Lista fariseilor anti-Gojdu din Senat

Raoul Sorban despre Guvern: “escroc este si acela care se alatura unei escrocherii”

Patriarhul indeamna Senatul sa respecte Testamentul Gojdu

Bartolomeu Anania cere senatorilor sa respinga ordonanta Gojdu

Senator roman, nu ma trada

Antohi, o alta stea cazatoare de pe lista “Voci Curate”

Mircea Toma ataca ZIUA din curtea MAE

A inviat Gojdu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.