Un activist Pro Democratia baga un batran in puscarie

Un bătrân surd va înfunda puşcăria după ce a votat şi pentru soţia invalidă

Din neştiinţă, Augustin Boeru a anulat atât votul său, cât şi pe cel al soţiei, deoarece i-a ştampilat pe toţi candidaţii de pe prima pagină

Un bătrân surd va înfunda puşcăria după ce a votat şi pentru soţia invalidă
Surd şi abia pus pe pi­cioare în urma unei pa­­ra­lizii, Augustin Boeru (78 de ani) din satul Copăceni, comuna Sănduleşti (Cluj), a ajuns ca, la 78 de ani, să aibă probleme cu poliţia.Ca să-şi facă datoria de cetăţean, bătrânul s-a prezentat la vot, duminică, la secţiile 535 şi 535 RUV. După ce a cerut să voteze şi pentru soţie la re­­fe­rendum – comisia l-a lăsat, deoarece toată lumea ştia că femeia este imobilizată la pat de ani de zile – , bătrânul s-a dus la secţia vecină.

Aici, membrii biroului s-au codit să-i înmâneze două buletine de vot, ştiind că Boeru va săvârşi, astfel, o infracţiune şi vor fi luaţi şi ei la întrebări pentru că i-au permis să introducă două buletine în urnă. Nu s-au putut înţelege cu el, iar bătrânul a început să strige – caracteristică a celor cu deficienţe de auz.

Preşedintele comisiei, Ileana Chiorean, a încercat să-i spună că dacă face o cerere, vor veni acasă la el doi reprezentanţi ai biroului cu urna volantă. „Degeaba veniţi, că eu plec la biserică şi nu mă găsiţi acasă. Oricum, tot eu votez şi pentru ea, că nu se poate mişca. Aşa am făcut de fiecare dată”, a strigat bătrânul. Nereuşind să-l convingă, comisia i-a înmânat două buletine de vot, omul le-a ştampilat, a votat şi a plecat.

„Înainte să plece am ieşit cu el şi mi-a spus că i-a votat pe toţi de pe prima pagină. Patru partide. Am şi descoperit voturile nule când am făcut numărătoarea”, ne-a relatat Chioreanu.Observatorul Asociaţiei Pro Democraţia a semnalat ilegalitatea. Ieri, poliţia a deschis dosar penal pe numele bătrânului, pentru vot multiplu la referendum şi euroalegeri, şi le-a luat declaraţii tuturor celor implicaţi. Dacă procurorul va considera că Augustin Boeru trebuie trimis în judecată, bătrânul riscă între şase luni şi cinci ani de închisoare.

de Călina BERCEANU | 27 NOIEMBRIE 2007 | Gandul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.