PARTIDUL CIVIC MAGHIAR stopat la tribunal

“Magyar Polgari Pari” in Instanta

ASTAZI A AVUT LOC UN NOU TERMEN IN CE PRIVESTE CONTESTAREA INSCRIERII PCM. PROCESUL ESTE PE ROL. URMATORUL TERMEN: 10 MARTIE. CONTESTATIA MAI JOS

Pe fondul recrudescentei extremismului separatist in Balcani si a reincarcarii retorii si operatiunilor antiromanesti in urma proclamarii ilegale a independentei provinciei Kosovo, un ziarist de la cotidianul “Ziarul” a contestat in instanta, in termenul legal, inscrierea formatiunii auto-intitulate Partidul Civic Maghiar – MAGYAR POLGARI PART, militanta, prin liderii ei, pentru autonomia teritoriala a asa-zisului “Tinutut Secuiesc”. Consideram ca toti colegii din presa care se mai refera la aceasta organizatie derivata din Uniunea Civica Maghiara ar trebui sa specifice ca este un “potential Partid”.

Contestarea inscrierii Partidului Civic Maghiar de catre jurnalistul George Roncea de la cotidianul ZIARUL isi continua cursul judiciar. Presedintele formatiunii, primarul din Odorhei Szazs Jeno a intrat deja in obiectivul organizatiilor mondiale evreiesti pentru ca este suporterul unui cunoscut criminal de razboi, anti-roman si antisemit, Wass Albert, idolul Garzilor Maghiare fasciste de la Budapesta, dar si al lui Marko Bela sau Gyorgy Frunda.

Insotit de avocatul Iulian Lepa, nepot al regretatului academician Nicolae Cajal, redactorul cotidianului ZIARUL s-a prezentat in data 18 februarie la Curtea de Apel Bucuresti in calitate de contestatar la decizia de infiintare a Partidului Civic Maghiar. Dosarul a fost repus pe rol iar urmatorul termen de judecata a fost stabilit pentru data de 25 februarie. Decizia de infiintare a Partidului Civic Maghiar, a fost luata la data de 28 ianuarie 2008 dar a fost contestata in termenul legal de cinci zile. Avocatul Iulian Lepa si-a exprimat convingerea ca presedinta completului de judecata doamna Anghel Doina va da o solutie corecta, in interesul si in folosul cetatenilor romani.

“Actiunea ziaristului mi se pare legitima si urmareste anularea deciziei de infiintare a acestui partid condus de lideri cu orientare clara antiromaneasca si cu atitudini grave antisemite. Szazs Jeno a fost condamnat moral de Institutul pentru Studierea Holocaustului din Romania “Elie Wiesel”, de Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului din Romania, afiliat la Anti Defamation League (ADL – B’nai B’risth) pentru instalarea unei statui a criminalului antisemit Albert Wass, celebrat ca efigie a autonomismului secuiesc” a mai declarat avocatul Iulian Lepa. Partidul secuilor lui Szazs Jeno, primarul din Odorhei isvoreste dintr-un ONG, Uniunea Civica Maghiara, organizatie preocupata exclusiv de obtinerea independentei teritoriale si politice a asa zisului “Tinut Secuiesc” din inima Romaniei.

“Gandirea autonoma” maghiaraChiar daca din statutul anodin al partidului se desprind doar propozitii parfumate (dar si groaznic de agramate), in spatele limbajului caznit, a frazarilor lemnoase se ascunde leopardul jigarit al autonomiei. Un obiectiv al organizatiei este “sa creeaze (sic) cadrul social pentru o gandire si activitate autonoma”. “Magyar Polgari Szovetseg” este, cum altfel, “adeptul autonomiei locale” ca si organizatia mama – UCM-ul – oengeul condus de Szazs Jeno, cel care “va lupta pentru obtinerea autonomiei, prin toate mijloacele”, conform afirmatiilor sale publice.

Redam forma primei Contestatii

Catre

TRIBUNALUL BUCURESTI

CURTEA DE APEL BUCURESTI

Onorata Instanta,

Subsemnatul,

depun prezenta

CONTESTATIE

impotriva inregistrarii ilegale/neconstitutionale a formatiunii autointitulate Partidul Civic Maghiar, cererea judecata de Tribunalul Bucuresti la 29 ianuarie 2008.

Contestatia mea este intemeiata pe dispozitiile art 2, 3 si 4 ale Legii partidelor politice nr.14/2003 si ale Constitutiei, potrivit carora nu pot fi inregistrate formatiunile care au ca scop declarat programatic [statutar] autonomia teritoriala pe criterii etnice, caracterul statului unitar si indivizibil, integritatea teritoriala a Romaniei – art.1-14, art.30 alin.7, art.40 alin.2 din Constitutia din 1991, revizuita.

Mai mult, potrivit art.152 din Constitutie, dispozitiile constitutionale privind caracterul national, independent, unitar si indivizibil al Statului Roman nici nu pot fi supuse revizuirii.

In conditiile in care dispozitiile legii partidelor politice, pe cale de interpretare si [defectuoasa] aplicare, lasa loc inregistrarii unui asemenea partid, declarat pentru autonomie teritoriala si formarea de enclave segregationiste pe teritoriul unui stat de drept din Uniunea EUropeana – apreciez ca prevederile Legii partidelor politice sunt neconstitutionale din perspectiva articolelor mentionate.

Aceste prevederi din legea romana a partidelor politice, daca permit aparitia de forme separatiste pe criterii entice, discriminatorii, contravin si dispozitiilor Conventiei Europene a Drepturilor Omului cat si Tratatului de Aderare – astfel ca problema nu este de ordin intern, a Romaniei, este o problema europeana, care nu poate fi trecuta cu vederea din cazua consecintelor pe care le poate atrage.

In acest caz trebuie sa se pronunte si Curtea Constitutionala pe care va rog sa o sesizati, potrivit legii sale de organizare, pentru a judeca exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor legii speciale sau a partidului politic a carui inregistrare s-a cerut.

Va rog sa admiteti interventia mea si contestatia anuland acele dispozitii care contravin ordinii de drept romanesti si europene, a caror conservare este de interes public si al fiecarui cetatean.

Dupa ce voi lua cunostinta de hotararea Tribunalului, pe care va rog sa mi-o comuncati la adresa indicate – imi rezerv dreptul de a completa aceasta contestatie. Mentionez ca am luat cunostinta din presa despre admiterea de catre Tribunal la 29 ianuarie a cererii de inregistrare.

Semnatura

DOMNULUI PRESEDINTE AL TRIBUNALULUI BUCURESTI

DOMNULUI PRESEDINTE AL CURTII DE APEL BUCURESTI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.