PARADA homosexualilor, contestata in instanta

INFO: [Bucuresti, 22 mai 2008] O organizatie nonguvernamentala pentru protectia copiilor a cerut instantei anularea autorizatiei emise de Primaria Capitalei pentru organizarea marsului homosexualilor, planificat sa aiba loc sambata. Cauza se va judeca in regim de urgenta vineri, 23 mai, orele 13:00, la sectia a IX-a, Contencios Administrativ, a Tribunalului Municipiului Bucuresti.
Motivandu-si actiunea prin “necesitatea protejarii minorilor de efectele propagandei homosexuale”, Asociatia “Provita pentru nascuti si nenascuti” – filiala Bucuresti reclama anularea actului administrativ prin care Primaria Bucuresti a aprobat desfasurarea marsului public al homosexualilor.
Parada homosexualilor, organizata de Asociatia “Accept”, este planificata sa aiba loc sambata, 24 mai, in incheierea manifestarilor “Gayfest 2008”.

Reprezentantii organizatiei au emis urmatoarea expunere de motive:

DECLARATIE DE PRESA

Din experienta anilor trecuti, organizatia noastra considera ca parada homosexualilor are caracter obscen si provocator si ca scopul acesteia nu este cel declarat, “promovarea tolerantei si diversitatii”, ci propaganda in favoarea relatiilor sexuale intre persoane de acelasi sex. Apreciem ca, in mod deliberat, organizatorii acestei parade dezinformeaza Primaria Capitalei, pentru a obtine autorizarea unei adunari publice ce incalca normele etice si morale si atenteaza la dezvoltarea fireasca a minorilor, care sunt lipsiti de discernamantul necesar pentru judecarea critica a unor astfel de manifestari.

Constitutia Romaniei confera deplina legitimitate cererii noastre. Articolul 26 al. (1) al Constitutiei prevede faptul ca “Autoritatile publice respecta si ocrotesc viata intima, familiala si privata”. Noi nu putem admite ca integritatea spirituala, morala si psihica a copiilor nostri si institutia familiei sa fie puse in pericol de astfel de manifestari care promoveaza comportamente deviante.

Sunt binecunoscute problemele asociate acestui comportament, prezentat ipocrit drept “stil de viata alternativ si perfect normal”, printre care media de viata cu pana la 25 de ani mai scazuta si riscul mult crescut la imbolnavirea de SIDA si alte boli cu transmitere sexuala ale homosexualilor, raportat la populatia heterosexuala.

Consideram solicitarea noastra si in acord cu legislatia C.E.D.O. Curtea Europeana a Drepturilor Omului a recunoscut dreptul statelor de a interzice manifestarea publica a unei atitudini homosexuale sau de a proteja persoanele incapabile sa consimta liber la asemenea acte, cum ar fi majorii incapabili sau minorii.

In cazul Dudgeon contra Regatului Unit al Marii Britanii (1981), Curtea subliniaza faptul ca, in aspecte ale climatului moral in materia sexualitatii, autoritatile nationale pot avea legitimitatea de a isi exercita libertatea de actiune in sensul limitarii manifestarii lor. In acelasi caz, Curtea mai arata ca este legitim ca unul din scopurile legislatiei sa fie acela de a oferi protectie pentru membrii vulnerabili ai societatii, asa cum sunt tinerii, cu privire la consecintele practicilor homosexuale.

Astfel, protectia drepturilor si libertatilor celorlalti, facuta in sensul protejarii intereselor cu privire la morala publica si bunastarea persoanelor ori anumitor clase de indivizi care necesita o protectie speciala sub motive ca lipsa de maturitate sau de experienta, dizabilitati mintale sau stari de dependenta, ofera legitimitate statelor nationale de a oferi legi care reglementeaza si confera un cadru restrictiv pentru desfasurarea anumitor activitati ce aduc atingere moralei publice.
Faptul ca anumite masuri similare nu sunt considerate necesare in alte state membre ale Consiliului Europei nu inseamna ca acestea nu pot fi necesare in statul in cauza, intrucat cerintele morale si sociale sunt diferite, iar autoritatile guvernante trebuie sa tina cont de ele. Aceste cerinte se pot exprima inclusiv printr-o opozitie puternica, izvorata dintr-o convingere impartasita de un numar mare de membri responsabili ai comunitatii, opozitie ce poate reflecta o reprezentare a cerintelor de morala si a masurilor considerate de catre comunitate a fi necesare pentru a apara eficient standardele morale. Cel mai elocvent exemplu a fost interzicerea manifestatiei publice a homosexualilor si lesbienelor la Chisinau, in urma opozitiei vehemente a cetatenilor indignati.
Din aceste motive, Asociatia Provita Bucuresti, in urmarirea obiectivelor sale statutare si legitime de protejare si promovare a drepturilor copiilor, intelege sa conteste in instanta legalitatea paradei homosexualilor, cerand anularea autorizarii acesteia.

22 mai 2008

Presedintele Asociatiei, Bogdan I. Stanciu, 0728 673 673

prin Avocat Mihai Rapcea, 0727 673 376

One thought on “PARADA homosexualilor, contestata in instanta

  1. Argh, vă rog ștergeți comentariul aoetrinr, am apăsat pe butonul greșit. E eentuneric și nu văd bine. (cen America e noapte, știți, gluma aia, he he)Spuneam:Prostia nu poate fi tratată dar ignoranța da. Din păcate mi se pare ca een cazurile astea avem numai de a face cu prostie.Linkul demonstrează că homosexualitatea nu e doar o excepție de la regulă a naturii, o aberație “naturală” ci un lucru perfect normal, la fel de normal ca și heterosexualitatea. Pe le2ngă acest argument a demonstra că ea este tratabilă este superfluu și inutil. Nu aberație, normal. Repetați. Tratament pentru ce atunci?Știu, o comparație cu șerpii este neplăcută, noi suntem o rasă specială, făcută după chipul și asemănarea lui dumnezeu. Nu vreau să merg prea departe cu astfel de comparații revoltătoare, dar dilema devine și mai chinuitoare atunci ce2nd se pune eentrebarea: pot șerpii fi tratați sau nu?censă biserica nu poate accepta că modelul natural e normal pentru că ar eensemna să dea prea mult credit faptului că dumnezeu nu are nici un control asupra naturii, ci natura asupra omului. De aici și ignoranța mulțimii. Și prostia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.