NORICA NICOLAI, recrutata ca informatoare la UASCR?

Fara indoiala Monica Macovei si Norica Nicolai sunt cladite dupa acelasi calapod, de procuroare ale regimului comunist. In plus, potrivit unor surse din zona serviciilor secrete, Norica Nicolai ar fi fost recrutata ca informatoare in vremea in care era fruntasa la UASCR (Uniunea Asociatiilor Studentilor Comunisti din Romania). Pana la edificare, va prezentam materialul

NORICA NICOLAI a insailat “Firul Rosu” Bucuresti-Chisinau-Moscova

Parohia ”liberală” a României a călcat pe aceeasi greblă si a lansat aceleasi personaje controversate în spatiul moldav pentru a promova niste proiecte, din care acestia si-ar trage procente electorale. Din păcate sau din fericire, acestea au esuat în implementarea lor.
În context, liberalii români au tras un alt ”fir rosu” prin Chisinău si de această dată Melescanu, Tăriceanu, Nicolai si expertul ei, Chifu, s-au amăgit că au surprins plăcut Kremlinul. Problema este cum se explică acestia si ce strategie inovatoare au compus?
Până una alta, expertul Iulian Chifu a edificat doar proiecte sociale si poltice care au prejudiciat imaginea României, care au adus daune si au compromis institutiile statului român, dar au ajutat adversarii externi. Dacă a fost o curea de transmisie, o cutie de rezonantă sau o simplă eroare de program academic – timpul le va arăta si va face lumină.
Nota ACM: sau Justitia…

Numele lui Iulian Chifu, actualmente consilier al senatorului PNL Norica Nicolai în ceea ce priveşte problematica spaţiului ex-sovietic, este strâns legat şi de Teodor Meleşcanu, dar şi de prim-ministrul Călin Popescu-Tăriceanu.
Nu doar din simplu motiv că aceştia ar fi într-o coabitare strategică cu directorul executiv al firmei NOVACOM din Rusia, care este şi ceva şef al masoneriei ruse şi bănuit a fi o cutie de rezonanţă a SVR-ului. Să nu uităm că în atenţia CSAT din România a existat un „caz Meleşcanu-Nicolai-Chifu-Kondiakov“.

Detalii:

PNL prins cu Axa Bucuresti – Chisinau/Tiraspol – Moscova *

PROBLEMELE Noricai Nicolai pe relatia PNL-Chisinau-Kremlin *

Raportul Curtii de Conturi privind fraudele de la Bucuresti si Chisinau

Integrarea românilor basarabeni în aria europeană ne deschide perspectiva unei reţele închegate, bazate pe mobilitate, flexibilitate, calitate a procesului de apartenţă la valorile europene. Decalajele dintre românii basarabeni şi românii din Ţară dispar în Occident. Mai ales când există un paşaport românesc comun.
Astăzi se cere în R. Moldova punerea în dezbatere a unor probleme care privesc securitatea naţională, conform ideilor care se vehiculează în Occident. Transferul de-a pune accentul pe identitatea europeană şi euro-atlantică a României pe cea a R. Moldova, pe accelerarea procesului de modernizare, prin intermediul avansării la NATO şi UE, pe definirea contextului internaţional şi pe eliminarea unui trai subdezvoltat.

Bătăliile nefinisate în jocurile obscure

În acelaşi timp, însă, fiecare naţiune are datoria de a-şi urmări interesele naţionale în funcţie de valorile sale. R. Moldova a cunoscut o jumătate de secol de teroare fizică, spirituală şi mentală, iar prezenţa la putere a partidului comunist face şi mai îndepărtată soluţia europeană. Pe de altă parte au existat persoane care şi-au croit o imagine de „spărgători” de clişee şi luptători bătăioşi pentru destinul pro-occidental al R. Moldova. Persoane care au fost în permanenţă în vâltoarea avanposturilor de bătălie pentru Basarabia şi Transnistria. O parte din aceste nume au fost puse într-o lumină negativă pe undele unei televiziuni a puterii şi pe paginile ziarului pro-guvernamental „Moldova Suverană”. Este interesant că în campania orchestrată de instrumentele puterii de la Chişinău în ponegrirea adusă României se simte absenta numelui Iulian Chifu. Ştim bine că de o atare scăpare tipografică nu poate fi vorba dacă nu ar exista un calcul editorial.


În memorie ne revin anumite păreri din zona politică a R. Moldova, care s-au lăsat impresionaţi de expertiza analistului Iulian Chifu şi au acreditat (sau poate le-a fost insuflată opinia) că acesta ar reprezenta anumite servicii româneşti. Lipsa numelului lui Chifu din lista tuturor românilor din Ţară, care au activităţi profesionale sau au participat la diverse manifestaţii culturale şi ştiinţifice, pe care i-a „monitorizat” cei de la ziarul pro-guvernamental chiar dă de bănuit. Sau poate faptul că senatorului liberal Buşoi trebuia să-i asigure un birou parlamentar alăturat de spaţiile „MS” şi sub observaţia grijulie a acestora, nu s-a dorit şi introducerea consilierului parlamentar liberal în tagma „intervenţioniştilor misionari”.

Un plan anti-Romania

Dupa ce lucrarea sa, „Bătălia diplomatică pentru R. Moldova” a trezit interes sporit din partea tuturor „firmelor” preocupate de notele informative, făcute publice, ale unei misiuni diplomatice şi abnegaţia depusă a autorului de-a fi o sursă bine informată şi documentată a crescut pe masura.
Astfel, programul elaborat „Bătălia pentru Transnistria” – „Go For Transnistria”(GFT Rom), reprezenta deja o precupare în rezolvarea chestiunii transnistrene (?!) a profesorului Iulian Chifu.
Pentru o serie de publicişti din România: „întreaga activitate desfăşurată de Iulian Chifu în zonă produce reale satisfacţii serviciilor ruseşti”. Pentru că planurile de bătălie puse pe hârtie de Chifu pot fi oricând utilizate de duşmanii statului român, în stil propagandistic, dar şi ca instrumente de compromitere publică pe plan european. Totodată, să nu uităm de nobilul „Planul trilateral pentru rezolvarea problemei transnistrene”, lansat la Chişinău- plan comun al societăţii civile din R. Moldova, România şi din Ucraina, nu a adus soluţii noi decât cele deja expuse de diverse laboratoare afiliate la targetul politic al Ucrainei, Rusiei sau Moldovei. Şi mai puţin al variantei preşedintelui Băsescu.

BreÅŸele financiare ale unui strateg al proiectelor esuate

Implicarea consilierului parlamentar Iulian Chifu în încâlcite afaceri politico-financiare din spaţiul Republicii Moldova au fost scoase la iveală de presă.
Într-un Raport al Curţii de Conturi pentru anul 2005, făcut public, se dezvăluie faptul că Centrul pentru Prevenirea Conflictelor şi Early Warning, împreună cu Fundaţia Academică Petre Andrei din Iaşi şi Asociaţia pentru Democraţie au prejudiciat Departamentul pentru Relaţii cu Românii de Pretutindeni cu o sumă de 1.734.680.000 lei.
Că acestea au stat sub etichetele „Centrul pentru Democraţie“ din Iaşi, Fundaţia Academică „Petre Andrei“ din Iaşi (FAPA) sau Centrul pentru Prevenire a Conflictelor& Early Warning (CPC&EW).

În toate proiectele nefinalizate sau defectuos duse la capăt la care a participa Chifu, se întâlneste aceeasi ecuatie: un grup restrâns de persoane care au distribuit clientelar sume mari de bani publici, pe criterii cu totul străine interesului national al României.
Consilierul parlamentar este un personaj al strategiei, ce crede că aceasta este un „concept teoretic pentru practicieni”. Până acum, el a ieşit din logica antagonică a strategiilor tradiţionale şi a văzut că trebuie depusă o contribuţie proprie în orice un proiect, destinat zonelor neacoperite de scoala geopolitică românească.

De la acoperirea parlamentară şi guvernamentală la ceva mai mult?

Numele lui Iulian Chifu, actualmente, consilier al senatorului PNL Norica Nicolai, în ceea ce priveşte problematica spaţiului ex-sovietic, este strâns legat şi de Teodor Meleşcanu, dar şi de prim-ministrul Călin Popescu-Tăriceanu.
Nu doar din simplu motiv că aceştia ar fi într-o coabitare strategică cu directorul executiv al firmei NOVACOM din Rusia, care este şi ceva şef al masoneriei ruse şi bănuit a fi o cutie de rezonanţă a SVR-ului. Să nu uităm că în atenţia CSAT din România a existat un „caz Meleşcanu-Nicolai-Chifu-Kondiakov“.

Faptul că un important personaj rus a intrat în legătură cu actualul ministru al Apărării a României, înainte ca acesta să fie numit la Minister, în iulie 2006, pune multe semne de întrebare. Prezenţa lui Kondiakov alături de Tăriceanu, Meleşcanu, de Norica Nicolai şi de consilierul Iulian Chifu crează un cerc liberal conjugat la liberalul Putin. Ministrul Melescanu are o pasiune pentru un ”fir rosu” spre Moscova, inclusiv în solicitările de exercitii militare comune româno-ruse, uitând că România este angajată la o aliantă militară occidentală, care este privită de Kremlin ca un ”dusman vital”.

Este curios, dacă „firul roÅŸu” pe linia Kondiakov a fost instalat si de această dată de MeleÅŸcanu sau poate deja de fecundul expert pe spaÅ£iul ex-sovietic Iulian Chifu. Faptul că PNL a încercat să îsi creeze partide corespondente sau extensii în R. Moldova, prin deputatul basarabean Vitalia Pavlicenco, este un alt proiect elaborat de Chifu si esuat pe Axa Bucuresti – Chisinau/Tiraspol – Moscova. Vitalia Pavlicenco a insistat pe coalizarea ÅŸi unificarea liberală moldovenească prognozată de linia Tăriceanu-Melescanu-Chifu-Nicolai. Iar mai târziu s-a aflat că la Chisinău au intrat în aceeasi familie liberală cu Rusia Unită a lui Vladimir Putin. Chiar dacă liderul liberal, Norica Nicolai s-a arătat idignată de faptul că presa a dezvăluit despre intrarea în contact cu personaje ”liberale” din sfera politică a Moscovei. (Amintim că vicepreÅŸedintele PNL Norica Nicolai, în perioada 24 – 26 septembrie 2006, a fost într-o delegaÅ£ie la ChiÅŸinău, din care au mai făcut parte Teodor MeleÅŸcanu, Cristian BuÅŸoi, IonuÅ£ Popescu ÅŸi Ionel Palar, ocazie cu care s-am întâlnit cu majoritatea partidelor liberale din Republica Moldova ÅŸi a încheiat un acord parlamentar cu Partidul Moldova Noastră – care s-a alipit apoi la Rodina Rossia a lui Vladimir Putin).

Că polul liberal n-a mai fost inaugurat si că deputatul Vitalia Pavlicenco a rămas o voce controversată în parlamentul Moldovei, iar autoritatea acesteia( simbolul PNL-Moldova) s-a prăbusit în alegerile locale din 2007, nu au periclitat prietenia Nicolai-Chifu-Pavlicenco. Si să nui uităm că amica lui Chifu si Nicolai îsi solicita dosarul de la serviciul de securitate a Moldovei în lipsa unei legi a lustratiei sau insistă să se facă publice listele cu cetătenii români basarabeni dând apă la moară guvernării comuniste în campania de discreditare statului român.
Frauda ”liberală” fie prin proiect sau ca în cazul nepoatei Norica Nicolai care a votat o lege în locul mătuşii dar cu asentimentul ei, este reperată ca o normalitate.

Astăzi liberala Norica Nicolai pretinde la funcÅ£ia de ministru al justiÅ£iei iar Iulian Chifu aspiră la sefia românilor de pretutindeni – semn că personajele politice care comit sau acceptă frauda sunt solicitate pentru înalte funcÅ£ii.

2009 un an electoral ca ÅŸi 2005

În comunitatea intelectuală românească se vorbeşte despre faptul că la funcţia viitorului şef de instituţie a statului român responsabil cu diaspora tot mai mult se insistă pe nominalizarea consilierului parlamentar Iulian Chifu.

Dacă este să ne amintim bine anul 2004, el a fost pentru România, dar şi pentru Republica Moldova un an al prefacerilor politice, cu consecinţe pe termen lung.
România, la nivel politic, în acea perioadă, prin guvernarea PSD a sprijinit în mod prioritar gruparea primarului Serafim Urechean, Blocul Moldova Democrată, care la nivel financiar sprijinul s-a reflectat în proporţia sumelor de bani acordate proiectelor pe o anumită „filieră“ în Republica Moldova. Cum ecuaţia accederii în parlamentul R. Moldova va avea mai multe necunoscute-sprijinul poate fi diversificat, dar se poate marşa pe aceaşi grupare clientelară tradiţională. Mai ales că există elementul Chifu pe linia PSD-PNL.
Nu ne vom mira, dacă vechile proiecte, expirate în electorala din 2005, vor reapărea pe agenda priorităţilor financiare pentru unii factori de decizie de la Bucureşti.

Rusia şi Marea Neagră: legenda merge mai departe

Pentru că spatiul destinat R. Moldova si regiunea separatistă transnistreană fac parte din spatiul post-sovietic, iar MAE al României si-a propus să trateze semnalele din Răsărit printre priorităti, expertul consacrat Estului si-a reorientat oportunitătile.
Seminarii ai sesiuni destinate Rusiei si Uniunii Europene la care personajul Iulian Chifu este o prezentă notată. De exemplu, la 31 martie – 1 aprilie 2006 Institutul de evaluări strategice si analiză din Rusia împreună cu Institutul Europei al Academiei de Stiintă al Rusiei a desfăsurat o mare conferintă stiintifică-practică cu tematica «Marea Mediterană-Marea Neagră- Marea Caspică: între Marea Europă si Marele Orient Apropiat».

ÃŽn cadrul conferintei s-au dezbătut probleme actuale ale regiunii Marea Mediterană-Marea Neagră – Marea Caspică în sfera politică si economică si perspectivele de activizare a cooperării Tărilor, care intră în Organizatia de Cooperare Economică a Mării Negre.
În timpul sesiunilor conferintei au participat importanti experti rusi si străini, oficialităti, inclusiv colaboratori ai Ministerului afacerilor externe al Federatiei Ruse, Consiliul de securitate al Federa]iei Ruse, reprezentanti ai misiunilor diplomatice dintr-o serie de state.
La rubrica de invitati primul pe listă apare Sergiu Celac, care a reprezentat Centrul International de cercetări a Mării Negre din Grecia, iar la numărul patru îl descoperim pe Iulian Chifu (România) în calitate de “expert independent”. Pentru documentare fiecare poate accesa siteul: http://www.isoa.ru/confer2004-2.php .

ÃŽn loc de final

Parohia ”liberală” a României a călcat pe aceeasi greblă si a lansat aceleasi personaje controversate în spatiul moldav pentru a promova niste proiecte, din care acestia si-ar trage procente electorale. Din păcate sau din fericire, acestea au esuat în implementarea lor.
În context, liberalii români au tras un alt ”fir rosu” prin Chisinău si de această dată Melescanu, Chifu, Tăriceanu, Nicolai s-au amăgit că au surprins plăcut Kremlinul. Problema este cum se explică acestia si ce strategie inovatoare au compus?
Până una alta, expertul Iulian Chifu a edificat doar proiecte sociale si poltice care au prejudiciat imaginea României, care au adus daune si au compromis institutiile statului român, dar au ajutat adversarii externi. Dacă a fost o curea de transmisie, o cutie de rezonantă sau o simplă eroare de program academic-timpul le va arăta si va face lumină.

Andrei Bodrug

Presa.md

Andrei Bodrug a absolvit Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Facultatea de Istorie si Filozofie, specializarea politologie. Mai apoi si-a sustinut diploma de magistru în politologie la aceeasi institutie. În prezent activează în Irlanda.

Continuand “traditia” Nastase


ÃŽncepând cu luna august 2002 procesul de acordare a cetăţeniei române pentru basarabeni a fost practic blocat – există mii de oameni care ÅŸi-au depus cererile în această perioadă ÅŸi peste 1.000.000 de romani care încă isi aÅŸteaptă recunoasterea cetăţeniei române.

ÃŽnsă nu pentru toÅ£i basarabenii este valabilă această situaÅ£ie: soÅ£ia, fiica ÅŸi ginerele lui Serafim Urechean (fostul primar al ChiÅŸinăului) au primit foarte rapid cetăţenia română în iunie 2003 – având cererile depuse doar cu câteva luni înainte. Hotărârea de Guvern 622 din 29 mai 2003, publicată în Monitorul Oficial nr. 394 din 6 iunie 2003, semnată de premierul Adrian Năstase, ministrul JustiÅ£iei Rodica Stănoiu, ministrul de Externe Mircea Geoană ÅŸi ministrul de Interne Toma Zaharia, acordă cetăţenia română pentru Urechean Larisa – soÅ£ia lui Serafim Urechean, Pohilă Violeta – fiica lui Serafim ÅŸi a Larisei ca ÅŸi lui Pohilă Oleg, ginerele fostului primar de ChiÅŸinău.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.