CNCD ATACA DIN NOU ICOANELE DIN SCOLI

CNCD ATACA DIN NOU ICOANELE DIN SCOLI

Dezinformarea lui Csaba Asztalos a intoxicat presa si opinia publica

Coalitia Civic Media – Provita – ASCOR da replica: Icoanele nu vor fi niciodata scoase din scoli

Ministerul Educatiei NU este obligat sa elaboreze norme interne prin care sa reglementeze prezenta simbolurilor religioase in scoli, ca urmare a unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti, dupa cum declara luni, 18 iunie, in mod eronat, presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, Csaba Asztalos.

Presedintele CNCD incearca sa manipuleze opinia publica si presa, prin folosirea profesionista a dezinformarii, introducand date false si reale intr-o stire prefabricata cu sprijinul unor agentii si surse media. Csaba Astalosz afirma ca judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti s-ar fi declarat “de acord” cu recomandarea nr. 323/2006 a Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii privind prezenta in scoli a simbolurilor religioase doar in timpul orelor de religie, respingand ca neintemeiata contestatia Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului la recomandarea citata.

Chiar daca exista o decizie a Curtii de Apel Bucuresti in procesul intentat de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, aceasta nu este insa irevocabila iar Ministerul va face recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Daniel Tomoni, director in MECT, a confirmat pentru Civic Media ca Ministerul va merge mai departe cu procesul, decizia Curtii de Apel invocata de Csaba Astalos fiind oricum interimara, de prima instanta si supusa cailor de atac legale.

Intr-o conferinta de presa extraordinara desfasurata la Patriarhie, Asociatia Civic Media, Asociatia Provita Bucuresti si ASCOR au anuntat ca au la randul lor procese distincte cu CNCD. Invitatii speciali, parintele Gavrila Vasile, liderul FEN Catalin Croitoru si artistul Dan Puric au dat asigurari ca icoanele nu vor fi eliminate niciodata din scoli si din sufletul copiilor.

Detalii aici si pe www.salvati-icoanele.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.