“ADEVARUL va va face liberi” – Patriarhul nu va tine slujba de Inviere

“Ca un leu, Tu, Doamne, in mormant apunand, ca un pui de leu Te scoli, inviind din morti.” (Prohodul Domnului nostru Iisus Hristos)

“Postul cel adevarat este instrainarea de rautati, infranarea limbii, lepadarea maniei, departarea de pofte, de clevetire, de minciuna si de juramantul mincinos”. (Triod)

“Din toate timpurile diavolul a facut tot ce i-a stat in putinta ca sa puna minciuna in locul adevarului”.

“Nimic nu e mai stralucit, nimic mai de neclintit si mai puternic decat adevarul, dupa cum de asemenea, nimic nu e mai josnic, nimic nu e mai slab decat minciuna: oricat s-ar ascunde si oricat s-ar masca ea poate fi usor demascata si usor risipita. Adevarul, dimpotriva ni se arata gol, asa cum este si fara podoabe, inaintea tuturor care vor sa-i admire frumusetea; el nu cauta sa se ascunda, nu se teme de primejdii sau de curse”.

“Pe cat de puternic este adevarul, pe atat de slaba si de neputincioasa este minciuna. Din omul cel mai neinsemnat, din stratul cel mai de jos al societatii, adevarul face o personalitate ilustra; minciuna insa dimpotriva, il injoseste pe om si dintr-un om mare, face un om de nimic”. (Sfantul Ioan Gura de Aur)

“Asa cum lumina se opune intunericului, evlavia, necredintei, dreptatea, nedreptatii, sanatatea, bolii, fapta buna, pacatului, viata, mortii, asa si adevarul se opune minciunii. Cu cat iubim mai mult adevarul, cu atat mai mult suntem datori sa uram minciuna”. (Sfantul Augustin)

“Cel care este de la Dumnezeu asculta cuvintele lui Dumnezeu; de aceea voi nu ascultati pentru ca nu sunteti de la Dumnezeu” (Ioan 8, 38-47).

„Nimeni nu este scutit de suferinţă. Dacă suferim, suferinÅ£a să fie întru Hristos; dacă iertăm, să iertăm totdeauna pentru Hristos! Dar adevărul să ne stea în faţă totdeauna. „Adevărul înaintea păcii!” ÅŸi înÅ£elegem prin pace nu pacea lui Hristos de la Ioan 14, 27, nici răstimpul dintre două războaie, ci acea comoditate sufletească ÅŸi materială pentru care călcăm în picioare principiile ÅŸi dreptatea, acea stare de toleranţă care ne ajută să ne culcăm în fiecare seară cu un compromis în inimă ÅŸi să ne trezim cu un compromis nou sub pernă…” (Sfantul parinte Gheorghe Calciu)

“Cand crestinul pacatuieste cu voia sa, se indeparteaza ingerul bun de la dansul? Dar cand face o fapta buna, fuge ingerul rau de la dansul?

– Daca pacatul este uraciune inaintea lui Dumnezeu, apoi cum va iubi ingerul Domnului pe cei pacatosi si nu se va departa de la ei? Si daca cel ce face pacatul este de la diavolul (I Ioan 3, 8-10; Ioan 8, 44), apoi cum va sta ingerul Domnului langa cel ce face lucrurile diavolului? Adica langa betie, desfranare, necredinta, minciuna, zgarcenie, ura? Si daca pacatul alunga de la om binecuvantarea lui Dumnezeu (Psalm 80, 13-14; Isaia 48, 18-19), apoi cum va sta ingerul Domnului langa cel ce lucreaza pacatul? […] Si daca Sfantul Duh este maniat si suparat pe cei neascultatori si rai, cum nu se va supara si ingerul Domnului cel curat si sfant pe cel ce face pacate si nu voieste sa se intoarca la pocainta? Asadar, ingerul pazitor, randuit de Dumnezeu fiecarui crestin, uraste pacatul, caci pacatul ucide sufletul, si se departeaza de la cel ce lucreaza faradelege. Dar, iarasi se intoarce si ajuta pe omul pacatos, cand acesta vine la pocainta cu lacrimi si cu durere in inima pentru cele facute (II Corinteni 7, 9). Caci “bucurie se face in cer pentru un pacatos care vine la pocainta” (Luca 15, 7-10), deoarece Dumnezeu voieste “ca toti oamenii sa se mantuiasca si sa vina la cunostinta adevarului”. Cand omul face rele, intristeaza si departeaza de la sine pe Duhul Sfant si pe ingerul pazitor, iar in locul lui se apropie de om diavolul si duhul cel rau.” (Parintele Ioanichie Surghiunitul de vorba cu Parintele Cleopa Inainte Vazatorul)

Minciuna din Dealul Patriarhiei in plin Post al Pastelui:

“P A T R I A R H I A R O M Â N Ă

SECTORUL COMUNICAÅ¢II ÅžI RELAÅ¢II PUBLICE

CENTRUL DE PRESÄ‚ BASILICA

BIROUL DE PRESÄ‚

P A L A T U L P A T R I A R H I E I

ALEEA DEALUL MITROPOLIEI 25, 040163 BUCUREŞTI IV, ROMÂNIA

Telefon: + 40 21 406 71 67 Fax: + 40 21 406 71 72

E-mail: presa@patriarhia.ro, http://www.patriarhia.ro

Nr. 2486 / 9 aprilie 2008

COMUNICAT DE PRESÄ‚

Lămuriri privind ceremonia de întronizare a

noului Mitropolit al Moldovei ÅŸi Bucovinei

La solicitareaÎnaltpreasfinţitului Mitropolit Teofan şi în consultare cu Permanenţa Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Iaşilor, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a acceptat ca întronizarea Înaltpreasfinţiei Sale ca Mitroplit al Moldovei şi Bucovinei să aibă loc duminică, 8 iunie 2008. (…)

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE”

“Lamuriri” mincinoase dupa o alta amanare…

Revista presei de azi, Joia Mare:

BICHIR: Să crape de ciudă duşmanii!

Florian Bichir /

Joi, 24 Aprilie 2008
FLORIAN BICHIR: “La ieÅŸirea din spital a Patriarhului mi-au revenit în memorie cuvintele memorabile ale lui Zizi Cantacuzino – Grănicerul, o mare figură a perioadei interbelice: „Să crape de ciudă duÅŸmanii că n-am crăpat“.”

Fiindcă doar aÅŸa le poÅ£i răspunde unor oameni care s-au bucurat de suferinÅ£a altuia. Care au colportat zvonuri, care au croncănit ca piezele rele, sperând că ÃŽntâistătătorul e grav bolnav, că sfârÅŸitul său pământesc este aproape. N-am văzut atâta ură, atâtea bătături pe inimă de mult, foarte mult timp. Nici măcar în viaÅ£a politică, ce se presupune că are toate păcatele din lume. Să răstălmăceÅŸti comunicate, să apelezi la fantezii, să te legi până ÅŸi de demolarea unor scări – căzute pradă, chipurile, furiei Patriarhului – e de neimaginat.

Doar un ipocrit nu poate recunoaşte că această campanie împotriva Patriarhului e o continuare mizerabilă a celei pentru ocuparea jilţului patriarhal. A durut şi doare că PF Daniel este conducătorul Bisericii. Şi, culmea, îi doare pe unii din interior, care şi-au frecat palmele de bucurie când au auzit de stupidul accident. Să spunem lucrurilor pe nume: cercurile care au apelat la astfel de măgării şi dezgustătoare calomnii sunt aceleaşi care l-au sprijinit pe ÎPS Bartolomeu Anania la ocuparea funcţiei de Patriarh. Nu spun, Doamne fereşte, că vlădicul de la Cluj ar sta în spatele acestor mârşăvii, dar exact „fanii“ săi fac asta. O simplă căutare pe google e suficientă.

„Patriarhia minte-n Postul Paştelui“ a afirmat Asociaţia Civic Media a fraţilor Victor şi George Roncea (primiţi recent de Florii de Mitropolitul Bartolomeu), care a avut amabilitatea să mă menţioneze şi pe mine drept „trompeta falsă a Patriarhiei, plină de coktailul Molotov dintre votcă şi ură, Florian Bichir de la «Evenimentul zilei», fost sectar stilist şi implicat în subminarea Ortodoxiei Româneşti printr-o aşa zisă biserică paralelă cu ramificaţii în fosta URSS, a fost iertat de căutare la originile-i incerte“. Simpla menţiune că sunt diabetic şi n-am voie să consum alcool lămureşte profesionalismul acestor diversionişti, restul fiind de competenţa Justiţiei, dacă mi-aş pune mintea cu ei.

Atacul la Patriarh rămâne o dovadă a nedemnităţii, a lichelismului şi a imposturii unor indivizi care n-au niciun Dumnezeu, nişte bipezi fără scrupule, care, culmea neruşinării, se declară „patrioţi“.

Alte opinii de-ale lui Bechir

BICHIR: O mitropolie, de la atentat la vanitate *
TARZIU: Cui ii stau in git ierarhii batrini?

Si alte noutati cunoscute din presa de Joi:

PATRIARHUL SI-A FACUT OPERATIE ESTETICA

ï‚· 23 Apr 2008 Mirela Corlatan | Cotidianul

ï‚·
Internat din cauza unei fracturi la gleznă, PF Daniel a suferit şi o operaţie prin care i-a fost înlăturat un neg de pe frunte, ce-l deranja când purta mitra.

Patriarhul Daniel a ieşit mai chipeş din spital Informaţia despre cea de-a doua operaţie a Patriarhului a fost oferită de directorul Spitalului Militar Central „Carol Davila“, Ion Sârbu, abia după ce Patriarhul a fost externat marţi seară şi s-a întors la reşedinţa patriarhală. „Prin această operaţie i s-a înlăturat o verucă (neg) benignă de pe frunte, care îl deranja când îşi punea pe cap mitra“, a declarat Ioan Sârbu.

Este prima oară când spitalizarea prelungită a Patriarhului, ce a suferit un accident la piciorul stâng în urmă cu aproape o lună, primeşte o astfel de explicaţie.

Iniţial, medicii au afirmat că el se poate externa în câteva zile după operaţia suferită la gleznă, iar motivele invocate pentru faptul că a preferat să rămână în spital au fost de ordin practic: s-a evitat deplasarea medicilor la Patriarhie, pentru urmărirea evoluţiei postoperatorii, şi lucrările în desfăşurare de la reşedinţa PF Daniel.

După numeroase speculaţii de presă, neprobate însă, Patriarhia a adăugat recent la aceste motive un altul: un tratament stomatologic pe care l-a efectuat în această perioadă la Spitalul Militar Central.

Pe durata internării, Patriarhul şi-a făcut, de altfel, investigaţii medicale complete, inclusiv de cardiologie, neurologie şi medicină internă, sub observaţia unei comisii special constituite de Ministerul Sănătăţii.

„Patriarhul României mulţumeşte tuturor medicilor, asistentelor, infirmierelor şi întregului personal care l-au îngrijit sau ajutat, mai ales că, paralel cu tratamentul medical, a desfăşurat o intensă activitate administrativă şi editorial-teologică în folosul Bisericii“, a ţinut PF Daniel să spună printr-un comunicat de presă de ieri.

Cu toate că, potrivit informaţiilor oficiale, starea sa de sănătate este foarte bună, el nu va oficia slujba de Paşte. Dintr-un jilţ sau sprijinit într-un cadru, Patriarhul va asista doar la ceremonia religioasă de la Patriarhie din noaptea de sâmbătă.

„La şase săptămâni de la operaţie, va mai face o radiografie şi vom stabili atunci dacă îi vor fi scoase atelele sau va trebui să le mai poarte o perioadă. Şuruburile din picior îi vor fi scoase după două luni de la operaţie“, a precizat directorul Spitalului Militar.

***

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.