Senatorul Ioan Talpes si UZP se implica in cazul Badoiu

left

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania s-a alaturat demersului publicatiei ZIARUL, cerand institutiilor statului inceperea anchetei in „cazul Badoiu”, jurnalistul decedat in conditii suspecte dupa cea fost amenintat cu moartea de lideri politici locali. Redactia Ziarul a intrat in posesia dovezilor stranse de ziarist, ce urmau sa faca obiectul unor dezvaluiri incendiare despre mafia politica condusa in sudul tarii de catre Adrian Duicu, presedintele PSD Mehedinti. Contactat de ZIARUL, Senatorul Ioan Talpes s-a alaturat demersului ziaristilor, indignat de invocarea numelui sau de catre Adrian Duicu, care pretinde ca este ruda cu fostul sef al informatiilor, pentru a-si asigura protectia. Duicu a fost dat afara de la SNP Petrom.


Senatorul de Caransebes, Ioan Talpes, este hotarat sa participe la dezvaluirea intregii retele mafiote din zona si cere pedepsirea politistilor si procurorilor care nu si-au facut datoria in „cazul Badoiu”. Jurnalistul de investigatii decedat saptamana intentiona sa dezvaluie in presa centrala toate infractiunile savarsite de grupul organizat criminal condus de Adrian Duicu, presedinte al PSD Mehedinti, conectat cu personaje corupte cu functii cheie din serviciile secrete, politie si procuratura. In premiera, Ziarul – ai carui reporteri au continuat investigatiile lui Badoiu Ð prezinta adevarata fata a principalului suspect. Sursele noastre ne-au confirmat ca Duicu „nu numai ca l-a amenintat, intr-adevar, incepand cu finele anului trecut, pe ziarist, dar a fost, conform transcriptului convorbirilor telefonice ale lui Badoiu, si ultima persoana care l-a contactat pe telefonul mobil cu o jumatate de ora inainte de a muri!”. Senatorul Ioan Talpes ne-a declarat ca stie date din trecutul tenebros al presedintelui PSD Mehedinti, implicat in contrabanda si trafic petrolier.

Caracatita PSD din Mehedinti

Ascensiunea obraznica a personajului Adrian Duicu, nu intamplator supranumit de prietenii apropiati „Gioni Gazolina”, este strans legata de Petrom si incepe in toamna anului 1999, in apropiere de alegerile ce urmau sa aiba loc. Ca principal finantator al campaniei electorale PSD la nivel central, amic la catarama cu deputatul Eugen Nicolicea, sprijnit, la randul sau, de Ion Iliescu, Duicu reuseste, prin jocuri abile si presiuni asupra conducerii Petrom centrale si teritoriale, sa preia in contract de franciza una din cele mai rentabile statii Petrom a Sucursalei Petrom Mehedinti, ca o asteptata rasplata a sustinerii financiare a campaniei PSD.

Costi Badoiu a rascolit mafia locala

Costi Badoiu, care discutase despre ascensiunea lui Duicu chiar cu actionari ai Petrom Bucuresti, ajunsese la concluzia ca de sume imense de bani nu ducea lipsa, deoarece in perioada embargoului cu Serbia a fost unul din cei mai importanti contrabandisti de pe Clisura Dunarii. Comportamentul fata de angajatii Petrom, dar si fata de conducerea Sucursalei, s-a desfasurat de pe pozitii de forta si nu de putine ori au existat amenintari dure la adresa celor carora le solicita fel de fel de favoruri, multe din ele la limita ilegalului. Problemele penale surprinse in cadrul dosarului penal 521 au fost trecute cu vederea, iar dosarul tn cauza a fost solutionat cu SUP de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Tr. Severin.

Sef de clan


Adrian Duicu a avansat repede in PSD Mehedinti, ajungand din simplu membru, mai intai secretar general, apoi presedinte executiv si consilier judetean. In acest interval si-a creat o adevarata garda formata din clientela si subordonatii implicati in afacerile sale necurate. Nimeni nu a avut vreodata curajul sa i se impotriveasca mafiotului Duicu „Gazolina”, toti angajatii fiind speriati de modul dur in care au fost tratati. Fiind proprietarul a trei benzinarii proprii, pozitia de director al Sucursalei Petrom l-a ajutat din start si a aplicat toate metodele necesare pentru a se dezvolta ca privat pe spinarea Sucursalei Petrom, adica mai pe intelesul tuturor de a face concurenta neloiala statului. Pierderile suferite de Sucursala PETROM Mehedinti in perioada 2001-2003 sunt graitoare: cca. 15 miliarde pe an, concomitent cu marirea cifrelor de afaceri ale firmelor sale private cam de 20 de ori.

Talpes se enerveazaDe cate ori a fost acuzat de presa, Duicu s-a folosit de numele lui Ioan Talpes, temutul sef al informatiilor nationale: „Nu aveti ce-mi face, sunt nepotul lui Talpes, sunt fiul surorii sale din Toplita”. Contactat telefonic de reporterii ZIARUL, senatorul Ioan Talpes nu numai ca a negat ca ar avea vreo legatura cu mafiotul Duicu (suspect in cazul mortii lui Badoiu), dar mai mult, ne-a confirmat ca Duicu este un pion important al unor adevarate clanuri criminale din zonele Caransebes – Mehedinti. Senatorul n-a anuntat ca intentioneaza sa dezvaluie in curand intreaga increngatura din zona. In plus, Talpes este hotarat sa faca lumina in cazul crimei din Herculane, asigurand ziaristii din Romania ca „se va ocupa personal de gasirea si pedepsirea asasinului, indiferent cum s-ar numi acesta!” Ziarul va prezenta, in zilele urmatoare, alte infractiuni comise de Duicu si descoperite de Badoiu, firmele la care este si in prezent administrator fiind patronate de un fost general SPP. De o saptamana, Duicu Ð supranumit „musculita de otet” – nu mai este director SNP Petrom, el fiind destituit tocmai ca urmare a demersurilor Ziarul. (2008-02-29)

Cazul Badoiu: principalul suspect minte

Printre factorii mafiei politice banuiti ca ar fi fost interesati in disparitia ziaristului Costin Badoiu a fost pomenit Adrian Duicu, liderul PSD Mehedinti si sef al filialei judetene a SNP Petrom. Acesta a negat cu vehementa, in emisiunea televizata sustinuta de jurnalistii de la ZIARUL, ca ziaristul decedat in imprejurari suspecte ar fi scris vreodata despre el. Vom demonstra ca Adrian Duicu a fost tinta unor anchete si investigatii realizate de Costin Badoiu, ceea ce arata ca acesta a mintit sfruntat.

Un personaj controversat, Adrian Duicu, l-a amenintat cu moartea pe Costin Badoiu, au sustinut apropiati ai acestuia. Cazul ziaristului Costin Badoiu, decedat in conditii suspecte, saptamana trecuta, a fost tratat pe larg in presa centrala si locala de ieri, dupa interventia jurnalistilor de la ZIARUL pe aceasta tema, gazduita de postul de televiziune OTV, sambata seara. Adrian Duicu a intervenit in emisiune si a pretins ca nu a avut nici o legatura cu ziaristul decedat si ca acesta nu ar fi scris niciodata despre el. Duicu a pretins ca un alt ziarist cu nume apropiat, Badin, ar fi scris despre el. Duicu a mintit de la un cap la altul.

Ancheta reluata la nivel national

Ziaristii din toata tara au relatat pe larg circumstantele in care Costin Badoiu si-a pierdut viata, mafia politica fiind banuita ca ar fi comandat otravirea acestuia. Gazeta de Sud, 24 de ore, CanCan, Libertatea, Ziua, Gardianul, 7 Plus, Informatia de Severin, precum si principalele agentii de stiri au adus in prim-planul opiniei publice cazul dramatic al decesului ziaristului de investigatii. Sotia si apropiatii acestuia (foto inmormantare) sunt convinsi ca acesta a fost otravit.

Politistii „n-au suspiciuni”

In schimb, din „punctul de vedere al Politiei din Caras-Severin, moartea ziaristului Costin Badoiu nu mai este suspecta”, a declarat Adriana Beta, subinspector la IPJ Caras-Severin. Cauza mortii, pretind medicii legisti care au efectuat autopsia, ar fi fost pancreatita si ulcer perforat. Si totusi, in evidenta medicului de familie, ulcerul nu este mentionat. Familia isi mentine suspiciunea de asasinat prin otravire si solicita continuarea cercetarilor.

2008-02-26

Simona Fica / George Roncea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.