CNSAS incepe sa dea verdicte in dosarele Civic Media

Alba-neagra in Colegiul CNSASCu toate ca intial se anuntase ca dosarele jurnalistilor Bogdan Chirieac, Doru Braia, si Cornel Ivanciuc vor fi analizate in sedinta de marti a Colegiului CNSAS, iar ulterior in cea de joi, astazi, presedintele Colegiului, Claudiu Secasiu, s-a razgandit brusc. El a anuntat agentiile de stiri ca aceste cazuri vor intra pe ordinea de zi a Colegiului atunci cand, “potrivit legii”, vor avea prioritate. Aceasta noua intorsatura arata ca exista posibilitatea ca presiunile fostelor cadre ale Securitatii sa aiba inca efect asupra actualului Colegiul al CNSAS.


Asociatia Civic Media isi exprima speranta ca membrii Colegiului CNSAS vor reveni asupra acestei decizii si vor lamuri opinia publica asupra colaborarii cu Securitatea a formatorilor de opinie, inainte de a se auto-discredita complet.


Asociatia Civic Media


30.01.2007


CNSAS incepe sa dea verdicte in dosarele Civic Media


Dupa intalnirea de lucru avuta de reprezentantii Asociatiei Civic Media cu membrii Colegiului Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, pe 18 ianuarie a.c., lista «Voci curate» a ziaristilor si activistilor din societatea civila a fost deblocata.
<>Anul acesta opinia publica romaneasca si structurile euro-atlantice vor putea risipi o parte din suspiciunile care planeaza in privinta colaborarii cu Securitatea sau alte servicii anti-NATO a unor formatori de opinie ai societatii romanesti.


Astfel, cazurile de colaborare cu Securitatea ale jurnalistilor Cornel Ivanciuc, Bogdan Chirieac si Doru Braia, alias “Balea”, “Barbulescu” si “Cotescu” – numele de cod atribuite de fosta politie politica – se vor afla azi, 30 ianuarie, in dezbaterea Colegiului CNSAS.


Dupa cum a mai informat anterior Civic Media, toti trei au angajamente semnate cu Securitatea si chiar si cu alte servicii secrete ale regimului comunist. Conform surselor Civic Media, daca unii membri ai Colegiului CNSAS nu vor fugi de la vot, astazi se vor putea da verdictele de rigoare in aceste trei cazuri.


Civic Media multumeste cercetatorilor si Colegiului CNSAS pentru promptitudinea de care au dat dovada in deblocarea dosarelor liderilor de opinie de pe lista «Voci curate».


Asociatia Civic Media

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.