CIVIC MEDIA deplange moartea CNSAS

ADIO CNSAS – Neo-kominternistilor li s-a luat jucaria!


Civic Media deplange moartea CNSAS, o institutie care ar fi putut servi democratia daca nu ar fi fost infiltrata si misiunea ei deturnata de catre brigada neo-kominternistilor, in frunte cu Plesu-Patapievici-Dinescu et comp. Aducem aminte ca HR Patapievici este cercetat penal pentru ca, in perioada cand a activat impreuna cu Andrei Plesu in Colegiul CNSAS, desi avea cunostinta de colaborarea cu Securitatea a falsului doctor Sorin Antohi – membru de frunte al GDS, propus sa conduca Fundatia ilegala romano-ungara Gojdu -, Patapievici l-a reconspirat pe colegul sau de Grup pentru mai multi ani, pana cand Civic Media a avertizat Administratia Prezidentiala ca va deconspira informatorii din Comisia lui Tismaneanu. Totodata, cu ocazia desfiintarii CNSAS, Civic Media atrage atentia institutiilor abilitatea ca trebuie sa gaseasca o modalitate de recuperare a uriaselor fonduri cheltuite pana acum inutil si ilegal. Reamintim si ca solutia propusa de Civic Media pentru Arhivele Securitatii este plasarea lor pe Internet. (ACM)

Curtea Constitutionala a acceptat joi exceptiile de neconstitutionalitate ridicate de Dan Voiculescu la Legea 187. Este vorba de trei de articole care vizeaza existenta institutiei. Avocatul Poporului, Ioan Muraru, a sustinut desfiintarea CNSAS in termeni de ” eliminarea acestui venin anticonstitutional”. De la publicarea deciziei in Monitorul Oficial, CNSAS isi va inceta activitatea. Votul Curtii a fost in unanimitate pentru acceptarea exceptiilor lui Voiculescu.

Curtea Constitutionala a declarat drept neconstitutionale articolele 7, 8 si 9 din Legea 187, potrivit careia functioneaza CNSAS. Cele trei articole se refera la infiintarea Consiliului, componenta Colegiului si revocarea membrilor acestuia.

Consecinta este ca imediat dupa publicarea deciziei Curtii in Monitorul Oficial, institutia va ramine fara baza legala si toate actele emise nu vor mai avea putere juridica. Cu alte cuvinte, CNSAS isi va inceta activitatea.

Potrivit articolului 147 din Constitutie, in termen de 45 de zile Parlamentul ar trebui sa modifice legea in asa fel incit sa o puna in concordanta cu decizia Curtii. Acest lucru ar putea insemna o lege complet noua, care sa aiba aceeasi finalitate, desfiintarea institutiei. (HotNews)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.