Tara revirginarii naturale

De obicei, pentru refacerea virginitatii este necesara o interventie chirurgicala. Concetatenii nostri au ajuns la performanta ca pot sa-si refaca virginitatea publica de la sine, in mod natural.

Jungla scenei publice romanesti a dus la aparitia unor exemplare superioare pe scara evolutiei speciilor: un fel de mutanti care au in singe un compus miraculos. Acesta functioneaza ca un detergent si sterge orice pata de pe chip, vindeca in scurt timp leziunile datorate prostituarii la greu si reda individului increderea in sine, zimbetul si pofta de viata.

Personajele care functioneaza in spatiul public dimbovitean – politicieni, vedete, analisti, jurnalisti sau bagatori de seama – si-au dezvoltat in timp aceasta capacitate extraordinara de a-si regenera integritatea. Chiar daca sint surprinsi prestind cu harnicie in contul celei mai vechi meserii, indivizii apar a doua zi ca o floare, se comporta de parca nimic nu s-ar fi intimplat, ba chiar sint in stare sa-ti demonstreze ca virginitatea lor este neatinsa.

Il vezi, de exemplu, pe Dan Voiculescu pozind in stilp al moralitatii si judecator al corectitudinii altora, dupa ce la viata lui a fost trecut prin ciur si prin dirmon. A transformat chiar si pseudonimul Felix, dintr-un cuvint de ocara, intr-o alintatura nostima, care-l face sa toarca multumit. Il vezi pe Mihai Tatulici cum se crede (si e crezut si de altii) mare guru al presei romane, dupa ce a sters cu buretele dintr-o miscare episoade compromitatoare din glorioasa lui cariera, cum a fost cel in care i-a facut reclama pe post lui Stoica de la „Caritas“ si cel in care l-a readus pe scena publica pe Adrian Paunescu, la inceputul anilor ’90. Il vezi pe insusi Adrian Paunescu, ajuns acum un om respectabil al tarii, dupa ce in respectiva emisiune a lui Tatulici plingea de-ti rupea inima si spunea despre el insusi ca a fost un porc. Ii vezi pe purii si durii de la ziarul „Ziua“, care apar ca fecioara din tabloul „Romania revolutionara“ in lupta pentru binele public, pentru scoaterea turnatorilor la lumina, pentru asanarea morala a societatii. Nu conteaza ca in conducerea ziarului respectiv sint cei mai multi fosti turnatori, ca unii au facut parte si din gasca securista a lui Eugen Barbu de la „Saptamina“ (cum e, de exemplu, cazul lui Dan Ciachir), ca sint experti in arta santajului. Ii vezi la televizor pe baietii de la „Adevarul“ cum isi sustin opiniile cu rigoare jurnalistica, desi pina mai ieri (cind lucrau la „Evenimentul zilei“) erau vajnici in a demonstra exact contrariul. Ii vezi pe cei de la Antena 3 cum mimeaza impartialitatea si fecioria profesionala, desi in culise fac sluj, cuminti, in fata sefului cu nume de motan.

Prin urmare, nu conteaza ce-au facut si ce fac, fiindca, in momentul in care ajung in fata publicului, se transforma in mod firesc in Fecioara Maria, care n-a mincat niciodata usturoi si, deci, nici gura nu-i miroase. Asta da performanta!

Cezar Paul-Badescu

Cotidianul / 23.03.2007

Nota ACM: Noroc cu virginii de la Cotidianul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.