Prof.Univ. Dr. Virgiliu Radulian: “Ateii fanatici ai zilelor noastre”

Am luat cunostinta, cu mare satisfactie, de pozitia explicita si intransigenta ce ati luat cu Asociatia Civic Media impotriva celor care – obsesiv – s-au dezlantuit la adresa prezentei insemnelor crestine (ale icoanelor, indeosebi) in scoli, aducand un afront grosolan si aberant traditiilor si simbolurilor crestine, cat si deciziilor comunitatilor de parinti, elevi si profesori, reprezentand marea majoritate a populatiei scolare.


Prof.Univ. Dr. Virgiliu Radulian:

"Ateii fanatici ai zilelor noastre savarsesc cu premeditare o reala blasfemie impotriva poporului roman si a credintei sale"

Am luat cunostinta, cu mare satisfactie, de pozitia explicita si intransigenta ce ati luat cu Asociatia Civic Media impotriva celor care – obsesiv – s-au dezlantuit la adresa prezentei insemnelor crestine (ale icoanelor, indeosebi) in scoli, aducand un afront grosolan si aberant traditiilor si simbolurilor crestine, cat si deciziilor comunitatilor de parinti, elevi si profesori, reprezentand marea majoritate a populatiei scolare.

Ipocrizia acestor noi "cavaleri" ai anticrestinismului intrece orice masura a bunului simt. Drapati in faldurile asa zisului Consiliu National pentru Combaterea Discriminarii, patimasii "activisti" ai anti-ortodoximsului, extremisti de profesie, in fond urmasi si lachei ai atesimului ce a dominat in trecutul apropiat in tara noastra, in numele ziselor drepturi ale omului, de fapt ale unei infime minoritati a populatiei, incearca sa submineze public si insolent credinta, traditiile, valorile si drepturile de exprimare libera religioasa a marei majoritati a poporului crestin roman, statuand propriul lor fanatism impotriva crestinilor, impotriva spiritualitatii si simtirii noastre, cu adevarat romanesti. |n mod realmente diabolic si ipocrit (duplicitar), ei se straduiesc sa restaureze ateismul de sorginte marxista, sa submineze autoritatea si prestigiul de netagaduit ale traditiilor, valorilor si simbolurilor crestine. "Activistii" asa zisului CNCD se transforma, cu voia sau fara voia lor, in "osteni ai diavolului", in agenti ai destabilizarii unitatii morale si de credinta a poporului. Prin inadmisibile ingerinte in manifestarile religioase ale majoritatii zdrobitoare a populatiei (de genul recomandarii cu titlu imperativ facuta Ministerului Educatiei si Cercetarii) asa zisul Consiliu National de Combatere a Discriminarii "promoveaza" el insusi o flagranta violare a constiintei, libertatii si convingerilor religioase ale celor multi, "statueaza" propria sa discriminare impotriva constiintei, simtirii si sensibilitatii poporului nostru, impotriva traditiilor sale stravechi, de neclintit, nationale, culturale si religioase. Ei, apologetii absolutismului si fanatismului antireligios, isi sustin "demersul" (!) in mod vadit in dispretul prevederilor Constiutiei Romaniei, ignorand totodata legislatia si practica Uniunii Europene, privind libertatea de constiinta si exprimare religioasa. |n fond, "demersul" noilor fanatici atei este un demers impotriva religiei crestine, impotriva ortodoxiei in special (nu este singurul si nici ultimul atentat anti-crestin de acest fel). Un astfel de "demers" dobandeste si un caracter net anti national, profund nedemocratic, in pofida sustinerii initiatorilor, in realitate o tentativa de diversiune sociala.

Precum se enunta si intr-un editorial al ziarului Realitatea Romaneasca (25.11.), ei, acesti slujbasi ai ateismului zilelor noastre, exprima, de fapt, un "spirit" (!) antiromanesc, anticrestin si antiuman". Asa este cu adevarat; asta cred si eu. Mai adaug un fapt, evidentiat elocvent in opinia exprimata de presedintele Federatiei Educatiei Nationale, Catalin Croitoru (Ziua, 24.11.), opinie pe care o impartasesc pe deplin, si anume: "Icoanele romanilor nu pot fi rupte din sufletul lor". |n pofida tuturor eforturilor vrasmasilor acestora. Mai mult decat semnificativ, pe 26 noiembrie, in centrul Buzaului, resedinta bezmeticului profesor de filosofie Emil Moise, initiatorul fanatic si maniac al "cruciadei" anti crestine, a avut loc – timp de peste doua ore – o demonstratie a populatiei orasului, a parintilor, profesorilor si elevilor, a altor cetateni, impotriva aberantelor pretentii de a indeparta icoanele si insemnele religioase din scoli. Trebuie spus lucrurilor pe nume: ateii fanatici ai zilelor noastre savarsesc cu premeditare o reala blasfemie impotriva poporului roman si a credintei sale. Tinta lor predilecta este Biserica Ortodoxa Romana si simbolurile sale, cu nadejdea (!) iluzorie de a zdruncina cat de cat increderea marii majoritati a populatiei in institutia cea mai credibila a tarii. Nu au nici o sansa de a izbandi in meschinele lor scopuri si obiective.

Tinand seama de considerentele de mai sus, ma alatur fara de echivoc actiunii intreprinse de Asociatia Civic Media si ma pronunt in mod hotarat pentru respectarea vointei comunitatii parintilor, profesorilor si elevilor, a populatiei, de mentinere a icoanelor si insemnelor ortodoxe, catolice, protestante, dupa caz, si a altor culte religioase in scoli, lacasuri nu doar de invatamant, ci si de cultura.

Prof.Univ. Dr. Virgiliu Radulian

prim vicepresedinte Liga de Prietenie Romano-Sarba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.