CNSAS “nu cunoaste” 239 de personalitati din lista “Voci curate”


In atentia CNSAS

Stimati colegi,

La Multi Ani!

Revenim prin e-mail privind raspunsul in scris pe care vi l-am adresat la scrisoarea dvs Nr P2865 din 10.11.2006, pentru ca, nici pana acum nu am mai primit vreo noua informare de la dvs.

In cazul in care ati uitat ne permitem sa va aducem aminte ca este vorba despre Cererile Voci Curate I si II transmise dvs in luna iulie a anului trecut – in urma cu sase luni – si urmarile cercetarilor intreprinse de dvs.


In ultima dvs adresa, mentionata mai sus, afirmati, oferind si o Anexa 1, ca pentru un numar de 239 de persoane nu a fost posibil sa va pronuntati asupea temeiului legal al verificarii pentru ca nu le-am fi precizat functiile detinute.
Iar noi va raspundeam ca probabil “misto”-ul si “bascalia” unora dintre membrii Colegiului CNSAS s-a transmis si angajatilor, in detrimentul cetatenilor Romaniei, de altfel platitori ai salariilor dvs.

Pentru ca lista celor 239 de persoane “necunoscute” alcatuita de dvs cuprinde nume amestecate de catre dvs din listele noastre unde acestea erau prezentate cat se poate de clar.

Astfel, persoanele de radio si televiziune ocupa functii de realizatori, editori si producatori sefi. Aceste nume nu trebuie insa puse la gramada, dacat daca exista o rea intentie, cu distinstii comentatori si editorialisti care se incadreaza la Articolul 2 litera n al Legii care va guverneaza activitatea si existenta dvs.
Daca o sa luati din nou Cererile noastre, dupa cum va rugam si va sfatuim sa faceti, veti constata ca pe lista Voci Curate I – de unde ati extras majoritatea analistilor comentatori amestacandu-i voit cu oamenii de radio si televiziune de pe lista Voci Curate II – se afla foarte clar specificata aceasta calitate a lor, respectiv, conform legii de “analisti politici si asimilatii acestora”. Dupa cum ati inteles foarte bine in cazul Anexei 2, unde il prezentati pe Silviu Brucan (decedat) drept “Analist, comentator”.

Mai mult, pe lista aceasta a persoanelor carora le-ati pierdut calitatea, se afla si ziaristi membri ai unor organizatii profesionale (litera y) si membri ai Comisiei pentru analiza dictaturii comuniste din Romania, personalitati in functii publice aflate pe lista Voci Curate I si pentru care v-am oferit inclusiv datele de nastere intr-o Cerere ulterioara.

In concluzie, pentru a mai salva din argumente si in fata Instantei, va solicit sa ne raspundeti de urgenta la cererile noastre si sa stabiliti cine se face vinovat de numeroasele incalcarii ale legii CNSAS observate in Adresa P2965 din 10.11.2006 ce poarta semnatura presedintelui CNSAS Claudiu Secasiu (responsabil) si sa ne raspundeti, totusi, si la scrisoarea trimisa prin posta ulterior acestei adrese prin care va rugam ce va solicitam si acum: sa ne tineti la curent cu investigatiile in curs.

Cu multumiri si salutari,

Victor Roncea

Coordonator ACM

PS: Ne-a surprins placut faptul ca ati introdus-o si pe Monica Macovei pe lista persoanelor “necunoscute”. Ceea ce ne face sa va intrebam daca ati terminat de investigat membrii Guvernului pana acum.

8 ianuarie 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.